Skjuler hvem som skal intervjue Breivik

Verken forsvarerne, Breivik selv eller det aktuelle mediet vil si noe.

SKAL INTERVJUES I FENGSELET: Åstedet for intervjuet blir Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum, der Breivik sitter varetektsfengslet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
SKAL INTERVJUES I FENGSELET: Åstedet for intervjuet blir Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum, der Breivik sitter varetektsfengslet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken forsvarerteamet til Anders Behring Breivik, Breivik selv eller det aktuelle mediet vil opplyse hvem som skal gjøre det første intervjuet med den terrortiltalte.

- Nei, jeg kan ikke si hvilket medium det er, sier advokatfullmektig Odd Ivar Grøn, advokatfullmektig ved Lippestad advokatkontor, til NTB.

- Vi har ingen særlig rolle i forbindelse med intervjuet, og verken Breivik eller den involverte parten ønsker at det skal opplyses, gir han som begrunnelse.

Grøn vil ikke si at opplysninger om det forestående intervjuet er hemmelig, men viser til at Ila fengsel og forvaringsanstalt for tiden behandler sikkerhetsspørsmål knyttet til intervjuet.

Direktør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel og forvaringsanstalt opplyser til NTB at fengselet er klart, men at man venter på klarering av journalisten fra vedkommendes hjemland. Også Bjarkeid er taus om hvem det dreier seg om.

(NTB)