- Skjuler seg i Pakistan

Osama bin Laden er i Pakistan hvor han blir beskyttet av kretsen rundt en av grunnleggerne av Taliban-bevegelsen, opplyser det afghanske utenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Osama selv er under beskyttelse av den ytterliggående muslimske lederen Maulana Fazalur Rehman i Pakistan, sier Mohammad Habeel, talsmann for det afghanske utenriksdepartementet.

Habell sa han ikke visste i hvilken del av Pakistan bin Laden oppholder seg. Han kunne heller ikke oppgi hvilke kilder han hadde disse opplysningene fra, melder NTB.

TV-kanalen al-Jazeera viste i går kveld et nytt intervju med Osama bin Laden. Terroelederen fordømte måten USA snakket om frihet og medmenneskelighet på, samtidig som de drev forbrytelser mot millioner av afghanere.

- Det er en stor synd at så mange landsbyer er utryddet. Vi har nå sett at USA er kriminelle. USAs forsvarsminister har sagt at dette er deres rett. Er det deres rett å utrydde en nasjon? Dette får oss til å bære nag. Vår terrorisme er prisverdig terrorisme, sa bin Laden i videoopptaket.

Fordømmer videoen

Afghanske myndigheter fordømmer videoen og bene kter bin Ladens påstand om at bombingen av Afghanistan er et angrep på Islam, melder BBC.

USAs president George W. Bush tar også stor avstand fra videoen.

- Det er ikke noe annet en den samme propagandaen vi har sett tidligere, sier talsmann for Det hvite hus, Scott McCellan.

Mildere justispolitikk

Afghanske myndigheter lovet i dag mildere sharia-lover i landet. Fortsatt skal kvinner og menn som blir funnet skyldige i utroskap steines, men nå kun med små steiner.

Dommer Ahamat Ullha Zarif sa for en uke siden at offentlige henrettelser og amputasjoner vil fortsette, i tråd med de islamske sharia-lovene, melder NTB.

Både dommeren og Afghanistans nye justisminister, Abdul Rahim Karimi, lover imidlertid forandringer fra Taliban-tida.

- Tidligere hang henrettede mennesker synlig for publikum i fire dager. Vi vil la likene henge offentlig i kortere tid. La oss si 15 minutter, sier dommeren.

Myn dighetene skal også finne et nytt sted for offentlige henrettelser. Tidligere brukte de i sportsstadion i Kabul.

40 drept av bomber

Minst 40 mennesker skal ha blitt drept i et amerikansk bombeangrep i den afghanske Paktika-provinsen i dag. Angrepet skjedde mens folk lå å sov og minst fem bygninger ble ødelagt.

Blant bygningene var huset til en tidligere talibankommandant, han oppholdt seg imidlertid ikke i boligen.

Den amerikanske bombingen har nå blitt det siste av uendelig mange problemer for Afghanistans nye leder. I første omgang hjalp bombingen regjeringen til makten, men nå tegner det seg en mulig konflikt mellom Kabul og den amerikanske militærledelsen.

- Statsminister Hamid Karzai har lovet å be USA stanse bombingen, sier en representant for Paktias eldreråd, Abdul Hakim Munib.

VIDEO-LADEN: I går kveld snakket Osama bin Laden igjen gjennom fjernsynskanalen al-Jazeera.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer