- Skjules av venner

Drapssiktede Azad Ghaleb Ali har fått hjelp av venner til å skjule seg i Norge eller utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder venner og bekjente av den drapssiktede irakeren overfor Dagbladet.

Politiet sier de ikke har konkrete spor etter Azad Ghaleb Ali, som er siktet for forsettlig drap på funksjonshemmede Cathrine Halvorsen på Kongsvinger.

- Dersom det er noen som holder ham skjult, oppfordrer vi vedkommende til å ta kontakt med politiet, sier politiadvokat Iren Johnsen ved Hedmark politidistrikt.

- Fått hjelp

Dagbladet har snakket med flere personer som kjenner den etterlyste irakeren. Venner av ham hevder han dro til Oslo onsdag, dagen etter drapet, og at han her fikk hjelp til å skjule seg. Siste sikre spor etter 32-åringen er en mobiltelefonsamtale på Grünerløkka i Oslo.

- Deretter kan han ha dratt til utlandet. Han nevnte for en kamerat at han skulle til Egypt, men han kan like godt ha dratt til Irak, Syria, Tyskland eller England. Vi tror han har fått hjelp, slik at politiet ikke finner ham, sier vennene.

De ber drapssiktede om å melde seg for politiet.

- Vi håper han melder seg til politiet. Han kan ikke være på rømmen i lang tid, sier de.

Undersøkelser i utlandet

Drapsetterforskerne på Hedmark og Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber nå med å sjekke Azad Ghaleb Alis bakgrunn.

Ingen kan med sikkerhet slå fast at den etterlyste heter Azad Ghaleb Ali. Man vet heller ikke helt sikkert om han er 32 år og om han virkelig er iraker.

- Vi jobber med å finne ut av bakgrunnen til siktede, men vi har foreløpig ikke fått svar på hva han for eksempel har gjort i Tyskland, sier politiadvokat Johnsen.

Dagbladet får bekreftet at politimyndigheter i utlandet har gjort undersøkelser for drapsetterforskerne.

- Jeg registrerer at enkelte medier har skrevet at han kan befinne seg i England, men det er ingen land som er mer sannsynlig enn andre, sier Johnsen.

32-åringens Visa-kort og mobiltelefon har ikke vært i bruk siden han forsvant. Heller ikke vitneavhør av broren og venner har gitt politiet konkrete spor.

- Vi har fått inn en del tips, men så langt har vi ikke klart å komme på sporet av ham, sier politiadvokat Johnsen.

ETTERLYST: Azad Ghaleb Ali (32) er siktet for drapet på Cathrine Halvorsen på Kongsvinger, og er på flukt fra politiet. Han er etterlyst i hele verden.