Jill og Joe Biden med stikk til Donald Trump

Skjult hån mot Trump

Et tilsynelatende harmløst bilde skjuler et stikk mot president Donald Trump.

SKJULT BUDSKAP: Joe Bidens hodeplagg har klar sammenheng med Donald Trumps slagord «Make America Great Again». Foto: Skjermdump Twitter/DrBiden
SKJULT BUDSKAP: Joe Bidens hodeplagg har klar sammenheng med Donald Trumps slagord «Make America Great Again». Foto: Skjermdump Twitter/DrBiden Vis mer
Publisert

Donald Trump gikk til valg i 2016 med det famøse slagordet «Make America Great Again». Selv under årets valgkamp har Trump-kampanjen brukt slagordet hyppig.

I en ny Twitter-melding fra Jill Biden, førstekvinne og kone til Joe Biden, kom Biden selv med et skjult stikk mot Donald Trump.

På Joe Bidens marineblåe hodeplagg står det «We just did», tilsynelatende med henvisning til Donald Trumps kjente slagord «Make America Great Again».

Tallet 46, skrevet i rødt, er også å se på Bidens hodeplagg, noe som henviser til at han blir USAs 46. president.

På bildet holder paret opp en plakat med teksten «Doctor and President Biden live here», med teksten «He will be a President of all our families».

Forstår skuffelsen

I sin takketale natt til søndag norsk tid henvendte Joe Biden seg til de som stemte på president Donald Trump.

- Til dere som stemte for president Trump. Jeg forstår skuffelsen i kveld. Jeg har tapt et par ganger selv, men la oss nå gi hverandre en sjanse, sa Biden.

USAS NYE PRESIDENT: USA har talt, Joe Biden blir USAs neste president. Dette hadde han å si på talerstolen etter seieren. Vis mer

- Det er på tide å legge vekk den harde retorikken, senke temperaturen og se hverandre igjen, lytte til hverandre igjen, gjøre framgang. Vi må slutte å behandle våre motstandere som våre fiender. De er ikke våre fiender. De er amerikanere, sa han.

Videre sa Biden at «dette er tiden for å heles».

Det var ventet at et sentralt tema i Bidens tale skulle være samhold. President Donald Trump har blitt anklaget for å splitte nasjonen, og det er ikke tvil om at Biden overtar ledelsen av et dypt splittet land.

- Jeg lover å være en president for alle amerikanere – enten dere stemte på meg eller ikke, tvitret Joe Biden lørdag kveld norsk tid.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer