Skjult mikrofon funnet i Ecuadors ambassade

Ecuadors utenriksminister hevder at London-ambassaden der Julian Assange sitter er avlyttet.

AVLYTTES: Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño varsler oppvask etter det han hevder er funn av en skjult mikrofon i landets London-ambassade, hvor WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange søker tilflukt. Foto: AP Photo/NTB Scanpix.
AVLYTTES: Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño varsler oppvask etter det han hevder er funn av en skjult mikrofon i landets London-ambassade, hvor WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange søker tilflukt. Foto: AP Photo/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hevder Ecuadors utenriksminister.

Ricardo Patiño sier at mikrofonens opphav skal avsløres senere onsdag, og varsler at han vil kreve en forklaring fra de involverte. Utenriksministeren utdypet ingen detaljer utover å hevde at det dreier seg om «et land», skriver nyhetsbyrået AFP.

Funnet på rutinesøk Mikrofonen skal ha blitt funnet på ambassadørens kontor i et rutinesøk i forkant av Patiños besøk i London allerede 16. juni. Utenriksministeren sa til journalister tirsdag at han ikke antyder at mikrofonen har noe å gjøre med oppstyret rundt den amerikanske varsleren Edward Snowden, som blant annet har søkt om asyl i Ecuador.

Tør ikke forlate Snowden er ettersøkt av amerikanske myndigheter for spionasje og utlevering av sensitiv informasjon. Assange har siden juni 2012 oppholdt seg i Ecuadors London-ambassade, og har blitt innvilget diplomatisk asyl i landet. Han har også prøvd å bistå Edward Snowden for å få asyl i en rekke land. Men han tør ikke forlate ambassaden av frykt for å bli arrestert av britisk politi og utlevert til Sverige.

Assange hevder at svenske myndigheter kan utlevere ham videre til USA, der han kan bli stilt for retten for å ha lekket store mengder amerikanske ambassadedokumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer