Skjulte barnelik under bursdagsselskap

Den 60 år gamle danske skolelæreren gjorde store øyne da han fant et barnelik på eiendommen sin. Men det skulle ikke få ødelegge niesens fødselsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seinere fant politiet også den døde jentas mor. Episoden skjedde søndag i Norges Fjelde, i Nordby på Fanø i Danmark. Barneliket var delvis nedgravd ved et redskapsskjul på lærerens sommereiendom. I nabohuset var bursdagsfesten i gang for fullt, og læreren bestemte seg for å dekke til liket i stedet for å varsle politiet. Han samlet gress og smågreiner, og dekket til foten som stakk opp fra jorda. Så gikk han tilbake til barnebursdagen som om ingenting hadde skjedd.

Ifølge den danske avisa B.T. pustet mannen lettet ut da bursdagsselskapet tok slutt. Men han begynte å få dårlig samvittighet for ikke å ha kontaktet politiet. Mandag denne uka ringte han til politiet i Kolding. Det ble slått alarm, og mandag ettermiddag fant politiet barneliket. Søket ble utvidet, og dagen etter ble også barnets mor funnet.

Øde sted

- Vi besluttet å undersøke hele området, og fant spor etter oppgraving ved et redskapsskjul. Tirsdag fant vi kvinneliket. Stedet er svært øde i vintermånedene, og vi bestemte oss for å holde saken tilbake mens vi lette etter flere lik, sier kriminalinspektør Børge Bogø Hansen hos politiet i Esbjerg til B.T.

Både kvinnen og den lille jenta ble funnet delvis avkledd. Kvinnen er påført store hodeskader, trolig etter å ha blitt slått med en tung gjenstand. Jenta skal være kvalt.

Politiet frykter fremdeles at det kan være flere lik i området, men søk med fire politihunder har foreløpig ikke avdekket flere funn.

Ifølge politiet kan kvinnen ha vært begravd siden november.