MISHANDLET TIL DØDE: Nå rulles hele den grusomme historien om Baby P opp i engelsk media. Han ble mishandlet til døde av stefaren og en familievenn i fjor. Foto: ITV NEWS/AP/SCANPIX
MISHANDLET TIL DØDE: Nå rulles hele den grusomme historien om Baby P opp i engelsk media. Han ble mishandlet til døde av stefaren og en familievenn i fjor. Foto: ITV NEWS/AP/SCANPIXVis mer

Skjulte blodige klær

Leieboeren og stefaren til Baby P filmet på vei til kirkegården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet.no): Den 17 måneder gamle guttungen som går under navnet Baby P døde i august 2007, etter mange måneder med mishandling.

Tirsdag for en uke siden ble guttens stefar (32) og en familievenn (36) dømt for å ha mishandlet Baby P til døde. Moren (27) har tidligere innrømmet medvirkning.

Samme dag som gutten døde er stefaren og familievennen filmet mens de bærer vekk bevismateriale.

Sov halve dagen
Nå rulles alle detaljene i den groteske mishandlingssaken opp i media.
Helvetet skal ha begynt da Baby P var tre-fire måneder gammel, og moren fikk ny kjæreste og samboer.

Han flyttet raskt, og i alle hemmelighet, inn i morens hus i Haringey i Nord-London. Hun skal gjentatte ganger ha avvist at det bodde en mann i huset.

Baby Ps mor skal ifølge BBC selv ha hatt en tøff oppvekst, med en mor som misbrukte både stoff og alkohol. Hun kom tidlig i kontakt med sosialtjenesten.

Som 16-åring ble hun sammen med Baby Ps far, og giftet seg med ham.

Hun beskrives som totalt uinteressert i sin egen sønn, og tilbragte dagene i senga, røykende på sofaen eller foran et pokerspill på pcen.
Hjemmet hennes beskrives som en svinesti med både menneske- og dyreavføring på gulvet. Huset var også fullt av muselik.

Etter å ha født Baby P gikk hun inn i en fødselsdepresjon, og sosialvesenet ble tidlig koblet inn. De skal ha hatt rundt 60 hjemmebesøk hos familien.

Nazisympatisør

Da morens nye kjæreste, en arbeidsledig håndverker som verken kunne lese eller skrive, flyttet inn, hadde han med seg en samling nazieffekter. Da politiet etter baby Ps død ransaket leiligheten fant de blant annet flere kniver påført hakekorset. 32-åringen er tidligere dømt for å ha torturert og mishandlet dyr.

Samboeren tilbragte mye tid alene med Baby P, og det er da den verste mishandlingen skal ha skjedd. Den vesle gutten ble både bitt og slått, og kastet opp i lufta uten å ha blitt tatt imot. Han ble dressert som en hund, og hvis stefaren knipset bøyde gutten hodet mot gulvet for å unngå straff. Ved et tilfelle brakk guttungen ryggen under «lek» med stefaren.

Baby P var flere ganger inn og ut av sykehus, og BBC har i en dokumentar avslørt at det var store uenigheter innad i sosialtjenesten som skulle hjelpe gutten. En medarbeider slåss for å få gutten i fosterhjem, men ble overprøvd av sjefene sine. Gang på gang ble han sendt hjem til moren. Også politiet skal ha gitt klart uttrykk for at gutten burde vekk fra familien.

Familievenn flyttet inn med 15-åring
36-åringen, som er dømt for mishandlingen sammen med Baby Ps stefar, er en venn av moren, og skal ha flyttet inn seks uker før guttens død.

Han hadde da forlatt kona til fordel for sin 15 år gamle kjæreste, som også flyttet inn i leiligheten i Haringey. Hun var et av politiets viktigste vitner i saken, og fortalte hvordan stefaren mishandlet Baby P.

Familievennen forsøkte å legge all skyld over på stefaren, men skal også selv ha deltatt i mishandlingen.

Like etter at Baby P døde er han og stefaren filmet av et overvåkningskamera på vei til den lokale kirkegården. De bærer på en svart plastsekk som politiet mener inneholder Baby Ps blodige klær. Sekken eller innholdet er ennå ikke funnet.

- Ofret guttungen
Den vesle gutten ble funnet mishandlet til døde i morens hjem klokka 11.30 om formiddagen den 3. august. Da lå moren fortsatt i senga.

Guttens mor innrømmet i retten at hun var medskyldig i sønnens død. Under rettssaken mente påtalemyndigheten at moren hadde ofret gutten til fordel til sin nye kjæreste.

I England er oppvasken allerede i full gang etter det grusomme dødsfallet. Sosial- og helsetjenesten i guttens bydel Haringey er under full granskning, både internt og ekstern.

Det er også iverksatt en offisiell gransking som skal se på om barns sikkerhet er godt nok ivaretatt i dagens sosialsystem.

ALVORLIGE SKADER: Denne datagrafikken viser noen av de skadene Baby P hadde da han ble funnet død hjemme i sin egen seng.  Foto: EPA/SCANPIX
ALVORLIGE SKADER: Denne datagrafikken viser noen av de skadene Baby P hadde da han ble funnet død hjemme i sin egen seng. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer