Skjulte bombe blant vannmeloner

12 personer drept og to skadet i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (ANB-AP): En selvmordsbomber poserte som fruktselger, og hadde gjemt bomben mellom vannmelonene han hadde i bilen. 12 personer ble drept og to skadet da han angrep en politistasjon i Irak søndag morgen.

Eksplosjonen i byen Mosul var så kraftig at bygningen ble delvis ødelagt. Politistasjonen lå i et travelt handleområde, hvor det blant annet ligger en markedsplass.

En politimann som overlevde eksplosjonen forteller at han så en mann som tilsynelatende kjørte vannmeloner til markedet i en liten lastebil. Alle veiene i bydelen var stengt, bortsett fra den som ledet inn til markedsplassen. Lastebilen måtte stoppe ved kontrollposten, men fikk snart passere. Da bilen var ved siden av politistasjonen, ble bomben utløst.

– Vi mistenkte ham ikke. Vi ser slike biler hver dag fordi politistasjonen ligger like ved markedet, sier politimannen Mohammed Hussein Ali.

33 drept

Byen ble rammet av ytterligere to kraftige selvmordsbomber i løpet av dagen. Til sammen ble 33 mennesker drept og 27 skadet i de tre angrepene. Det er ennå uvisst om angrepene var koordinert på forhånd.

Mindre enn to timer etter angrepet mot politistasjonen, slo nok en selvmordsbomber til mot en irakisk militærbase sørvest i byen.

Gjerningsmannen hadde eksplosivene festet på kroppen, og klarte å komme seg inn på basen. Han ventet til han var like ved en gruppe sivile ansatte før han utløste sprengladningen. 16 mennesker ble drept og sju skadet, ifølge en talsmann for det lokale sykehuset. Nesten alle ofrene var sivile irakere som jobbet på basen.

Angrep sykehus

Kort tid etterpå ble en bombe sprengt inne i et sykehus. Angriperen spaserte inn i et rom på sykehuset hvor polititjenestemenn og sikkerhetsfolk var samlet, før han utløste bomben. Minst fem politimenn ble drept da sprengladningen gikk av.

Mosul er den tredje største byen i Irak. Byen regnes som et av hovedsetene for de islamistiske opprørerne. (ANB-AP)