Skjulte mørk hemmelighet

I juli rømte kvinnen fra det provisoriske «fangehullet» i mannens hjem i Oregon. Nå leter FBI etter flere ofre.

FANGET HER: Den 29-årige mannen tok kvinnen til fange i garasjen hans i Klamath Falls i Oregon. Foto: FBI Oregon
FANGET HER: Den 29-årige mannen tok kvinnen til fange i garasjen hans i Klamath Falls i Oregon. Foto: FBI Oregon Vis mer
Publisert
Annonse

Den 29-årige mannen ble pågrepet 16. juli, mistenkt for kidnapping på tvers av delstatsgrenser etter at en kvinne fra Seattle rømte fra hjemmet hans i Oregon, skriver FBI i en pressemelding.

Kvinnen skal ifølge FBI ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Nå frykter FBI at mannen, som har bodd i ti delstater de siste ti åra, har flere ofre. Han er allerede knyttet til fire andre seksuelle overgrep, skriver NBC News.

Plassert i «fangehull»

15. juli - dagen før han ble pågrepet - reiste mannen fra hjemmet sitt i Klamath Falls i Oregon til Seattle, hvor han utga seg for å være en politispaner for å få tjenester av prostituerte, skriver FBI i en pressemelding.

Den fornærmede kvinnen skal ha fortalt politiet at han truet henne med et elektrosjokkvåpen, la henne i håndjern og plasserte henne i baksetet på bilen. Han skal deretter ha reist over 700 km med henne i baksetet, hvor han gjentatte ganger forgrep seg på henne.

BETONG: «Fangehullet» var bygd med betongblokker og en metalldør som ikke kunne åpnes innenfra. Foto: FBI Oregon
BETONG: «Fangehullet» var bygd med betongblokker og en metalldør som ikke kunne åpnes innenfra. Foto: FBI Oregon Vis mer

Ifølge fornærmede, ble hun plassert i et provisorisk «fangehull» i garasjen idet de ankom hjemmet hans i Klamath Falls. «Fangehullet» var bygd med betongblokker og en metalldør som ikke kunne åpnes innenfra.

Rømte

Kvinnen forklarte i avhør at hun gjentatte ganger banket på døra - og at hun til slutt klarte å bryte opp døra og unnslippe rommet. Hun skal deretter ha funnet en forbipasserende motorsyklist som ringte nødnummeret.

Etterforskerne sporet ned mannen i Reno i Nevada ved hjelp av mobiltelefonen hans. Han ble pågrepet på parkeringsplassen til en Walmart-butikk.

RØMTE: Kvinnen klarte til slutt å bryte opp døra og rømme fra mannens garasje. Foto: FBI Oregon
RØMTE: Kvinnen klarte til slutt å bryte opp døra og rømme fra mannens garasje. Foto: FBI Oregon Vis mer

FBI etterforsker nå i flere delstater hvor mannen skal ha bodd siden 2016. Ifølge politiet kan han ha brukt flere metoder - deriblant å dope ned drinker eller å utgi seg for å være en politibetjent.

- Vi er heldige for at denne modige kvinnen rømte og varslet myndighetene. Selv om hun kan ha hjulpet mange framtidige ofre, kan vi dessverre knytte [mannen] opp mot flere voldelige seksuelle overgrep i minst fire delstater, og vi tror det kan være mange flere, sier spesialetterforsker Stephanie Shark ved FBI Portland ifølge CNN.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer