Førerkortet:

Skjulte ørepropper under hijab på teoriprøve

En kvinne gjemte et Bluetooth-headset under en spesialtilpasset hijab og fikk servert alle svarene hun trengte for å bestå.

JUKSET PÅ TEORIEN: En kvinne i England brukte kunstig intelligens til jukse på teoriprøven. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix / Shutterstock
JUKSET PÅ TEORIEN: En kvinne i England brukte kunstig intelligens til jukse på teoriprøven. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix / ShutterstockVis mer

Ved hjelp av trådløse ørepropper og en spesialtilpasset hijab fikk trebarnsmoren fasitsvarene på løpende bånd, da hun tok teoriprøven 9. januar i fjor, ifølge Evening Standard.

Aktor Rajesh Pabar som snakket på vegne av kjøreskolen, fortalte i retten at hun hadde på seg hodeplagget da hun kom inn for å ta prøven.

Det hadde hun ikke brukt to uker tidligere.

- Hun ble gjenkjent av en av de ansatte, som husket at hun ikke hadde på seg hodeplagget to uker tidligere. Dette kombinert med det faktum at hun snakket lite engelsk, vekket mistanke.

Hun besvarte også testen veldig raskt.

Betalt i dyre dommer

Teoritesten består av spørsmål og «multiple choice»-svar, der personen som tar testen vanligvis leser dette på skjermen. Men de som har utfordringer med å forstå og snakke engelsk kan få ørepropper, og en stemme vil også lese opp spørsmålet høyt.

Kvinnen hadde bedt om å få lov til å bruke ørepropper og fått innvilget dette.

På andre siden av bluetooth-mottakeren satt det en person som var i stand til å overhøre spørsmålet og besvare det. Hun skal angivelig ha betalt 300 pund (3250 kroner) for denne tjenesten.

Dømt for bedrageri

Etter testen ble hun konfrontert av de ansatte og innrømmet fusk. Kvinnen nektet imidlertid å avsløre identiteten på personen som hjalp henne.

Kvinnen sa seg skyldig i bedrageri og ble dømt til 20 uker i fengsel. I tillegg blir hun nektet muligheten til å ta teoriprøven i ett år, og må betale 2115 pund (23 000 kroner) i bot.