Sklei inn på puben før åpningstid

Traktor på glattisen på Karl Johan.

TIDLIG PUBBESØK: En traktor med en gravemaskin på tilhengeren mistet veigrepet og fikk et ufrivillig pubbesøk. Foto: SNORRE BRYNE
TIDLIG PUBBESØK: En traktor med en gravemaskin på tilhengeren mistet veigrepet og fikk et ufrivillig pubbesøk. Foto: SNORRE BRYNEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som kom gående langs Oslos hovedgate Karl Johan i morgentimene i dag, la sikkert merke til at underlaget var glattere enn normalt.

Det gjorde også arbeiderne som driver med oppussing av en kommende Lindex-butikk rett nedenfor Domkirken.

Traktoren de brukte til å frakte en gravemaskin til stedet, mistet ved ni-tiden rett og slett veigrepet og skled rett inn i uteserveringsområdet til nabopuben, Sir Winston. Heldigvis kom ingen til skade i ulykken.

- Det som skjedde var at sjåføren satte på brekket, og var på vei ut av traktoren da han merket at den mistet veigrepet. Han kom seg ut av kahytten umiddelbart, forteller Sverre Hvas, arbeidende styreleder i MA Totalbygg, som driver prosjektet.

Traktoren, som tilhørte en underleverandør på prosjektet, var på plass for å levere en gravemaskin på en tilhenger.

- Alt begynte å skli nedover. Dagens mildvær hadde laget en slags slush av vann og is, som åpenbart gjorde skiferen såpeglatt. Man skulle jo tro at så tungt utstyr kunne holde grepet, men nei, sier Hvas.

Han forteller at traktoren med tilhenger først begynte å skli rett fremover, før den tippet mot siden og vred seg inn i pubområdet - der traktoren ble stående på to hjul.

- Det er jo veldig heldig at den ikke fikk fart og skled nedover, der hvor folk ferdes. Det sto også en lastebil foran traktoren, som nok ville stoppet ferden, sier Hvas.

Det er tillatt med leveransetrafikk på Karl Johan mellom midnatt og klokka 11.00. Ifølge politiet, som har vært på stedet, har det neppe skjedd noe straffbart.

PÅ TO HJUL: Heldigvis ble det en kort sklitur for traktoren ned Karl Johan. Foto: SNORRE BRYNE
PÅ TO HJUL: Heldigvis ble det en kort sklitur for traktoren ned Karl Johan. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer