Sklir rett inn som komitéleder

Eva Joly én av 20 utvalgte det nye EU-parlamentet.

PÅ PLASS I STRASBOURG I DAG:  Eva Joly klar for konstitueringen av det nye EU-parlamentet tirsdag. På sykkel fra jernbanestasjonen, med refleksvest - som det sømmer seg en nyvalgt for De Grønne. Foto: FREDERIC FLORIN, AFP/SCANPIX.
PÅ PLASS I STRASBOURG I DAG: Eva Joly klar for konstitueringen av det nye EU-parlamentet tirsdag. På sykkel fra jernbanestasjonen, med refleksvest - som det sømmer seg en nyvalgt for De Grønne. Foto: FREDERIC FLORIN, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk-franske Eva Joly blir én av 20 komitéledere når det nyvalgte EU-parlamentet med 785 medlemmer fordeler sine verv tirsdag.

- Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle bli leder av en komité. Det er veldig ærefullt, sier Joly til NTB.

Formelt fordeles de forskjellige vervene i Parlamentet når forsamlingen for første gang konstituerer seg tirsdag. Men etter de interne forhandlingene i forkant er det klart at Joly får posten som leder av komiteen for utviklingssaker.

Bruker Norad-erfaring

Joly ble historisk da hun med sitt norske statsborgerskap ble valgt inn for den grønne valgalliansen Europe Ecologie i Frankrike i EU-valget i juni. Hun gikk inn i valgkampen uten partipolitisk erfaring. At hun nå i tillegg får vervet som komitéleder, gjør utfordringen enda større for den ferske politikeren.

- Men jeg er veldig fornøyd. Aldri har utviklingsagendaen vært viktigere for freden i verden. Og EU er en stor spiller i dette bildet, sier hun.

Joly har tidligere vært spesialrådgiver i Norad, og sier hun vil trekke veksler på gamle kontakter i sin nye gjerning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer