TERRORALARM: Det ble satt i gang full terrorberedskap på Denver International Airport. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/Scanpix
TERRORALARM: Det ble satt i gang full terrorberedskap på Denver International Airport. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/ScanpixVis mer

«Skobomberen» hadde ingen eksplosiver

Tok seg trolig en sigarett på flyets toalett for deretter å stumpe den på skosålen da han ble konfrontert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Amerikanske myndigheter slo full alarm da en mann angivelig skal ha forsøkt å tenne på skoene sine under en ruteflyvning mellom Washington og Las Vegas i USA. Flyet landet trygt i Denver, som var planlagt som sted for mellomlanding. Både sprengstoff-eksperter, militære jagerfly og stort oppbud av politi, brannvesen og ambulanser ble kalt inn i aksjonen.

En diplomat ansatt ved den qatarske ambassaden i Washington ble pågrepet mistenkt for å ha villet sprenge flyet. Det skal imidlertid ikke blitt funnet noe sprengstoff på flyet.

Ifølge TV-kanalen ABC News, som først brakte fram nyheten, kan det hele være en stor misforståelse og at det kan dreie seg om en sarkastisk kommentar fra diplomaten da det hadde kommet røyk fra toalettet om bord.

Ifølge den amerikanske TV-kanalen NBC News skal det være diplomaten som hadde tatt seg en sigarett på toalettet. Han skal trolig ha sumpet røyken på skosålen da han ble konfrontert av flyets sikkerhetsfolk.

Ifølge ABC News var det 157 passasjerer i tillegg til besetningen på seks om bord på flyet. De skal alle ha blitt avhørt av FBI-agenter, ifølge kanalen.

Denver-politiet sier sikkerhetspersonell og mannen var i en fysisk konfrontasjon. Den mistenkte ble identifisert med fullt navn og alder, og har diplomatisk immunitet.