«Skobomberen» vil si seg skyldig

Richard Reid, som i desember i fjor forsøkte å sprenge et amerikansk passasjerfly i lufta, er villig til å erklære seg skyldig for å unngå en rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reids advokater sier at deres klient ikke bestrider framstillingen i de åtte tiltalepunktene når det gjelder hva som skjedde om bord i flyet han skal ha forsøkt å sprenge i lufta 22. desember i fjor. Derfor har Reid bestemt seg for å erklære seg skyldig hvis påtalemyndigheten fjerner henvisninger til Al-Qaida i tiltalen. Begrunnelsen er at Reid ønsker å skåne familien for belastningen en rettssak ville innebære.

Påtalemyndigheten erklærte onsdag at det ikke er aktuelt å fjerne henvisninger til Al-Qaida i tiltalen og at den ikke har inngått noen avtale med Reid. Påtalemyndigheten hevder at Reid ble trent av Osama bin Ladens nettverk i Afghanistan. Dette har Reid hele tiden benektet. Han hevder at han handlet på egen hånd.

Reid ble overmannet av passasjerer og mannskap under en flytur fra Paris til Miami etter at en flyvertinne oppdaget ham idet han forsøkte å sette fyr på skoene sine. Skoene viste seg senere å inneholde sprengstoff.

(NTB)