Skoene kan oppklare mysteriet

PORSGRUNN (Dagbladet): En 39 år gammel mann fra Porsgrunn ble tidlig tirsdag morgen funnet død i veikanten ved gang- og sykkelstien på gamle E18 i Skjelsvik. Politiet tror mannen døde etter skader han er blitt påført, og etterforsker saken som et mulig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mulige drapet er ennå et mysterium. Bussjåføren Espen Mathisen observerte den nå døde mannen litt etter klokka 05.00 tirsdag morgen, da han var på vei i buss for å ta fatt på morgenruta.

- Han satt i veikanten og nærmest halvsov. Jeg kunne ikke se at mannen var synlig skadd på dette tidspunktet, forteller sjåføren til Dagbladet. Han vet godt hvem det mulige drapsofferet er.

Mannen skal være kjent i deler av bymiljøet i Porsgrunn, også av politiet, uten at han skal tilhøre noe kriminelt miljø.

Slått i hjel?

En av flere muligheter er at mannen kan være påkjørt og drept, og at gjerningsmannen har stukket av.

En annen teori som understøttes av miljøet et stykke nede på den sosiale rangstigen rundt Parken i Porsgrunn, er at mannen er blitt banket opp, og at han kan ha dødd av skadene. Han kan også være slått eller kjørt i hjel på stedet der han ble funnet, i tidsrommet mellom klokka 05.15 og 06.30, tidspunktet da politiet fikk melding om den døde mannen i veikanten.

Politiet kunne ikke bekrefte at en av disse teoriene er den mest sannsynlige.

- Funn tyder på at mannen er død som følge av skader andre har påført ham, sier kriminalsjef Svein Eriksen i går ettermiddag. Dagens obduksjon vil avklare dødsårsaken.

Søker en sko

Eriksen var i går tidlig i kontakt med Kripos. Under samtalen ble man enige om at politiet i Porsgrunn skal ta seg av saken på egen hånd inntil videre.

I dag får porsgrunnspolitiet Kripos-bistand under obduksjonen.

Den dødes navn ble i går ikke frigitt. Politiet etterlyser vitner langs gamle E18, folk som kan ha hørt eller sett noe som kan kaste lys over mysteriet. Da mannen ble funnet død etter skader andre har påført ham, manglet han en joggesko. Skoen er svart og hvit. Denne skoen lette politiet etter i går kveld, på ruta fra området Olavsberget - der mannen skal ha vært sett av vitner døgnet før dødsfallet - til Skjelsvik.

Politiet har ennå ingen mistenkte i saken.

DREPT? Liket av mannen ble funnet klokken 06.30 tirsdag ved Skjelsvik i Porsrunn. Politiet er her på åstedet.