Skofunn kan kaste nytt lys over Malaysia Airlines forsvinningen

Svensker meldte fra om at stranden var dekket av sko en uke senere.

DEMONSTRERTE : Et familiemedlem til en av passasjerene på det savnede MH370 flyet holder opp en tegning under en demonstrasjon på ettårsdagen for forsvinningen til det malaysiske flyet nær den malaysiske ambassaden i Bejing den 8. mars. Foto: AFP PHOTO / Greg BAKER
DEMONSTRERTE : Et familiemedlem til en av passasjerene på det savnede MH370 flyet holder opp en tegning under en demonstrasjon på ettårsdagen for forsvinningen til det malaysiske flyet nær den malaysiske ambassaden i Bejing den 8. mars. Foto: AFP PHOTO / Greg BAKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Annette von Arnold og mannen Thomas var på ferie i Maldivene en uke etter at flyet MH370 fra Malaysia Airlines forsvant sporløst 8. mars i 2014. 

- Det så kjempeunderlig ut. Vi har aldri sett noe lignende. Det var herresko, damesko og flipfloppere som lå spredd om hverandre. Kanskje omkring 50 sko. I tillegg lå det også masse juicepakker spredt rundt, små pakker av typen man bruker på flyet, forteller von Arnold til den svenske avisa Expressen.

- Vi sa det till noen på hotellet vårt, men de bare heiste på skuldrene av det, fortsetter hun, og legger til at hun ikke forstår hvorfor det ikke blir søkt i området.

Årsmarkering Nå et år senere har hun personlig sendt e-post til det malaysiske samferdselsdepartementet og gitt beskjed om observasjonene. Svar har hun ennå ikke fått.

På årsdagen for forsvinningen sa Malaysias statsminister Najib Razak at malaysiske myndigheter er fast bestemt på å fortsette den hittil resultatløse letingen etter flyet.

Også Australias statsminister Tony Abbott gjorde det klart at letingen vil fortsette så lenge det fins rimelige spor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.