Skog- og lyngbrann i fjellet Hostegga i Aure

- Foreløpig har vi ikke oversikt over hvor stort område som brenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt har fått melding om brann i terrenget på Hostegga i Aure kommune, skriver adressa.no

Politiet meldte om brannen på Twitter klokka 15.53.

- Området som brenner er langt fra bebyggelse, så politiet er ikke involvert på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Jan Helge Kjøln til Dagbladet.

Brannmester Kjetil Iversen ved 110-sentralen i Ålesund forteller at en gruppe fra brannvesenet nå er i ferd med å ta seg opp til området det brenner i, for å skaffe seg oversikt over situasjonen.

- De tar seg opp til fots. Det er snakk om en strekning på et par kilometer i bratt terreng, sier Iversen til Dagbladet.

Han forteller at de i løpet av dagen har fått en rekke henvendelser fra folk om brannen, men sier at det, etter det de er kjent med, ikke oppholder seg noen i området som brenner.

- Foreløpig er ikke omfanget av brannen kartlagt, men vi antar at det er et stort område som brenner. Det brenner fritt, det er tørt og det blåser noe.

- Frykter dere at brannnen skal spre seg til et bebodd område?

- Nei.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer