FARE FOR BOLIGOMRÅDE:  Brannmannskapet tok dette situasjonsbildet fra småfly tidligere i dag. Nå er er et brannslokkingshelikopter satt inn i aksjonen for å hindre at boligbebyggelse blir truet. FOTO: BRANNVAKTEN.
FARE FOR BOLIGOMRÅDE: Brannmannskapet tok dette situasjonsbildet fra småfly tidligere i dag. Nå er er et brannslokkingshelikopter satt inn i aksjonen for å hindre at boligbebyggelse blir truet. FOTO: BRANNVAKTEN.Vis mer

Skogbrann i Flekkefjord

Brannen er nå bare noen hundre meter fra bolighus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) En skogbrann fra forrige helg har blusset opp igjen mellom Homme og Fedjestad i Gyland i Vest-Agder. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen. Det er sterk vind i området, som går i retning av et boligområde.

Brannen er nå bare hundre meter fra bebyggelse i Gyland. Det ligger blant annet en skole og flere bolighus i området.

- Vi rigger nå opp for å beskytte boligene, sier brannkonstabel Morten Velund til Dagbladet.

Over 40 mann fra brannvesenet og sivilforsvaret jobber nå med å få kontroll over brannen. To skogbrannhelikoptre er også satt inn i slukningsarbeidet.

Frykter spredning - Det er et område med skole, jernbane og en del bebyggelse, sier brannsjef Svein Gunnar Larsen i Flekkefjord kommune til Dagbladet tidligere i dag.

Brannvesenet var i området seinest i går kveld for å slokke den påbegynte skogbrannen. Fire skogbrannhelikopter er nå oppe i lufta, og brannvesenet får assistanse av lokalbefolkningen.

- Vi var klar over at det hadde tatt fyr der. Vi hadde avtalt å gå opp med småfly tidlig i dag for å få oversikt over området. Det var de som oppdaget at det brant igjen, sier Larsen.

Ikke vann Flyet var oppe klokka 6 i dag morges, og brannvesenet var på plass med mannskap klokka 7.30.

- Det har nok brent i jorda hele veien. Når det blir varmt og sterk vind, kan det blusse opp igjen, sier Larsen.

Slukningsarbeidet blir vanskeliggjort av at hele området er dekket av skog, uten tilgang til vann.

Forrige helg ble om lag 2.000 mål tatt av flammene i det samme området, før regnskyll hjalp brannmannskapene å temme flammene. Men etterslukkingen har pågått gjennom hele uka.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) advarte allerede i forrige uke om stor skogbrannfare rundt om i landet.

På grunn av den store skogbrannfaren er et andre skogbrannhelikopter i beredskap på Værnes, i tillegg til det på Torp, i tilfelle det skulle bryte ut brann lenger nord i landet, melder DSB.