SKOGBRANN: Det brenner i Sør-Frankrike, og tusener, både fastboende og turister, er evakuert. Her fra branner i La Croix Valmer i nærheten av St. Tropez 25. og 26. juli. Video: @dadaezm / AP DV / NTB Scanpix M6 / CNN Vis mer

Skogbrann i Frankrike: 10 000 evakuert i natt

12 brannmenn er skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kjempes fortsatt mot flammene i Frankrike.

Innenriksminister Gérard Collomb kunngjorde tirsdag kveld bestillingen av seks ekstra vannbombere for å bekjempe skogbrannen, skriver franske Le Monde.

Ifølge avisen ble 10 000 personer evakuert natt til onsdag.

En rekke skogbranner
Det er en ny brann i nærheten av Bormes-les-Mimosas som har ført til evakueringene. Samtidig kjemper brannmannskap mot en rekke andre skogbranner, både langs rivieraen, i innlandet og på øya Korsika.

Bormes-les Mimosas ligger langs rivieraen vest for Saint-Tropez.

- Evakueringene av minst 10.000 følger utviklingen av brannen. Det er et område der befolkningen dobles eller blir tre ganger så stor om sommeren, sier en tjenestemann.

BRANN: Folk på stranden ser opp på skogbrannen som herjer i sørøst Frankrike Foto: AFP Photo / Valery Hache, 25.07.17
BRANN: Folk på stranden ser opp på skogbrannen som herjer i sørøst Frankrike Foto: AFP Photo / Valery Hache, 25.07.17 Vis mer
PÅ STRANDEN: Turistene var fortsatt på stranden i går, til tross for skogbrannen i La Croix-Valmer, i nærheten av Saint-Tropez. Foto: AFP Photo / Valery Hache, 25.07.17
PÅ STRANDEN: Turistene var fortsatt på stranden i går, til tross for skogbrannen i La Croix-Valmer, i nærheten av Saint-Tropez. Foto: AFP Photo / Valery Hache, 25.07.17 Vis merMinst 12 brannmenn skadet
Sterk vind og tørke som følge av en varm sommer gjør at brannene sprer seg raskt. Tirsdag ble det blant annet meldt om brann i nærheten av Saint-Tropez og nord for Nice.

Brannen har ført til store ødeleggelser. Le Monde skriver at ifølge en foreløpig vurdering fra myndighetene brant 1800 hektar i øvre Korsika, 865 hektar sør i Vaucluse, 1350 hektar i Var, 500 hektar i La Croix-Valmer og 850 i Artigues.

Hundrevis av brannmenn jobber med å bekjempe brannene. Minst 12 brannmenn har blitt skadet, og 15 politibetjenter er rammet av inhalasjon av røyk, skriver BBC.

BBC har kommet i kontakt med en britisk turist som bor på en campingplass i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Hun forteller at hun så fly fylle opp vann fra sjøen og deretter fly tilbake til den svarte røyken ved kysten.

Turisten hadde fått beskjed av lokale myndigheter om å bli på stranden - det skal ikke ha vært trygt på campingplassen. Hun hadde hørt at noen campingplasser skal allerede være ødelagt av flammene, skriver BBC.

Saken oppdateres.