Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrann i Ryfylke har blusset opp igjen

En skogbrann som brøt ut søndag på øya Ombo i Ryfylke blusset opp igjen mandag. To helikoptre og 30 brannfolk har jobbet på spreng for å slokke flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet meldte ved 22-tiden søndag at de hadde skogbrannsituasjonen på Ombo under kontroll. I løpet av natt til mandag blusset imidlertid en del av flammene opp igjen, og situasjonen var mandag ettermiddag kun «delvis under kontroll».

– En del av de flammene som blusset opp igjen i natt, de har vi fått slokket, men vindretning og sterkere vind kan føre til at det blusser opp igjen, sier innsatsleder Svein Knudsen i brannvesenet til NRK.

Ifølge rikskringkasteren har to helikoptre fløyet i skytteltrafikk i løpet av dagen for å slukke brannen, som har spredd seg i ulendte terreng ved Eidssund på vestsiden av øya Ombo i Ryfylke. Rundt 30 brannfolk har også vært i sving mandag, sammen med sivilforsvaret, folk fra Hjelmeland kommune og bønder med gjødselvogner.

Nils-Erik Haagenrud, brann- og redningssjef i Rogaland, har jobbet i brann- og redningstjenesten i over 30 år, i ulike deler av landet. Han sier han aldri har opplevd lignende brannfare som nå.

– Det er en ekstrem situasjon. Skogbrannindeksen på Sola er på 240. «Meget stor fare» er fra 70 og oppover, sier han til NRK.

Til Stavanger Aftenblad opplyser brannvesenet at de foreløpig ikke vet noe om brannårsaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media