Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrann i Sør-Trøndelag

- Har fått flammene under kontroll.

BRANN: Nødetatene har rykket ut til brann på Sveberg. Foto: Tor Aage Hansen.
BRANN: Nødetatene har rykket ut til brann på Sveberg. Foto: Tor Aage Hansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 20.25 fikk brannvesenet melding om brann i skogen ved Sveberg i Malvik kommune i Sør- Trøndelag. På sin twitter-profil bekreftet politiet tidligere i kveld at brannen var i skogen bak Smiskaret.

- Nå ser det ut til at de har kontroll på klammene. Når jeg kom hit var det 6 - 7 meter høye flammer. Nå er de slukket og det er relativt svart her, sier Dagbladets utsendte fotograf på stedet klokken 21.35.

- Vi rykket ut med alt disponibelt mannskap og det gjorde også brannvesenet. Det var fare for at brannen kunne spre seg til hus i området, både på nedsiden, selv om det er bratt ned dit, også også husene på oversiden av der det brandt, sier Roar Selvnes, innsatsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

- Med den vinden som var i området da det brant, skal det veldig lite til for at dette kunne blåst over veien. Det er jo tett begyggelse i området, så en fare var det absolutt, sier Roar Selvnes.

Sivilforsbaret er på vei og vil holde vakt på stedet utover natta.

Tidligere i kveld sa de:

- Brannvesenet har kontroll i nord og øst. De har håp om at de klarer å få kontroll også på de andre sidene, skriver Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Gå inn i husene Ifølge Otto Koch, som bor i Smiskaret, fikk de som bor på Bjørnmyra beskjed om å gå inn i husene sine. Foreløpig har det ikke vært snakk om evakuering.

- Jeg er ikke bekymret, men må vel begynne å vurdere å samle inn bilder og harddisker. Jeg synes det ser ut som de får kontroll, sier han til Adresseavisen.

Saken oppdateres.

image: Skogbrann i Sør-Trøndelag
Hele Norges coronakart