Skogbrann i Spania er under kontroll

Fire døde og 14 000 hektar ble rasert før brannmannskapene klarte å få kontroll i dag.

ENORME ØDELEGGELSER:  14 000 hektar er blitt rasert av brannen, som startet ved La Junquera i Spania. Fire mennesker har mistet livet i brannen, ygninger er brent ned til grunnen og et stort antall sauer er tatt av flammene. Her flyr et slukningshelikopter over Boadella d'Empordà i Spania. Foto: REMY GABALDA / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
ENORME ØDELEGGELSER: 14 000 hektar er blitt rasert av brannen, som startet ved La Junquera i Spania. Fire mennesker har mistet livet i brannen, ygninger er brent ned til grunnen og et stort antall sauer er tatt av flammene. Her flyr et slukningshelikopter over Boadella d'Empordà i Spania. Foto: REMY GABALDA / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den gode nyheten er at vi tirsdag fikk kontroll over skogbrannen som startet ved La Junquera, sier Felip Puig, minister i den regionale regjeringen i Catalonia.

Fire mennesker har mistet livet i brannen som har rast i nærheten av grensa mot Frankrike siden søndag. 14.000 hektar er blitt rasert, bygninger er brent ned til grunnen og et stort antall sauer er tatt av flammene.

Brannfolkene har fått hjelp av soldater, politi og frivillige, og til sammen har 1500 mennesker deltatt i kampen mot flammene. Lavere temperaturer og mindre vind gjorde slukningsarbeidet enklere tirsdag.

Røykskyer Myndighetene i de brannherjede områdene har gitt innbyggerne i 17 byer streng beskjed om å holde seg innendørs og ikke nærme seg brannene. Skyer av tett røyk har spredt seg helt til Barcelona, 150 kilometer unna.

- Jeg kan aldri huske å ha sett slike røykskyer, sier Maria Angels Rodriguez i den spanske byen Figueres, noen få kilometer sør for grensen mot Frankrike. Her var røyken tirsdag så tett at innbyggerne klaget over svie i hals og øyne.

Den spanskfranske jernbanelinjen for høyhastighetstog og en viktig hovedvei mellom Perpginan i Sør-Frankrike og Figueres i Spania måtte i en periode stenges som følge av brannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer