Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrann på Arna fortsatt ikke under kontroll

Brannmannskapene har fortsatt ikke kontroll over skogbrannen i Arna i Bergen. En annen storbrann på Austrheim i Hordaland ble slukket klokken 16.25 søndag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kraftige skog- og gressbrannen sør for Toro-fabrikken i Arna truer bebyggelsen, og politiet har forberedt evakuering av området i Langedalen i Arna.

Brannvesenet har rykket ut med mannskaper fra både Sandviken, Årstad og Åsane brannstasjon. Det er også rekvirert et helikopter for å hjelpe til med slokkingen.

Ifølge bt.no skal et dynamittlager i en container ligge svært utsatt til for flammene.

Riksvei 580 ble stengt ved Espeland klokken 15.40 på grunn av brannen. Det er omkjøring via E 16 Vågsbotn og fylkesvei 277 Arnatveitveien mot Nesttun.

En annen skog- og gressbrann på Austrheim i Hordaland, åtte kilometer sør-vest for Mongstad, er nå slukket.

Mannskaper både fra Austrheim kommune og nærliggende kommuner ble satt inn i slokkingsarbeidet sammen med Sivilforsvarets fredsinnsatsgruppe og brannhelikopter fra Voss.

Det var i hovedsak hytter som grenser til området hvor brannen har brutt ut, som sto i fare for å bli flammenes rov. Politiet fikk beskjed om at brannen var slukket kl. 16.25.

Også tidligere søndag formiddag har det vært flere små branner i Hordaland-distriktet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media