Skogbrann raser utenfor Strömstad

80 brannmannskaper og to helikoptre kjempet hele søndagen for å hindre at en voldsom skogbrann skulle spre seg i områdene rundt Strömstad i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slukningen med helikopter ble innstilt etter mørkets frembrudd og tallet på brannmannskaper ble også redusert til 60. Mandag morgen starter man på ny frisk for å få brannen under kontroll. Da vil det også bli avgjort om man skal be om norsk hjelp.

Brannen startet allerede onsdag ettermiddag en mil sørøst for Strömstad og informasjonssjef Peter Birgersson i Strömstad kommune sier til TT at brannmannskapene først holdt brannen under kontroll. Fredag snudde imidlertid vinden og søndag Økt den i styrke. Dermed tok flammene overhånd og brannen kom ut av kontroll.

- Det var lynnedslag som onsdag startet brannen. De første dagene brant det bare i et område med lyng og mose og brannfolkene konsentrerte seg om å hindre brannen i å ta tak i skogsområdene rundt.

- Søndag slo flammene inn i skogsområdene og nå kjemper vi for å holde dem i sjakk, sier Birgersson.

Han sier det søndag kveld ikke var noen umiddelbar fare for bebyggelsen. Nærmeste gård ligger om lag 500 meter fra brannområdet. Der bor det tre personer som holder husdyr.

- Vi kommer ikke til å klare å slukke brannen, men håper at vi kan begrense den inntil det kommer nedbør senere i uken, sier Birgersson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer