Skogbrann truer OL-byen

Den knusktørre stormen blåser flammene mot landsbyen der 16 000 deltakere skal bo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et titall hus er brent ned og en mann er omkommet i den voldsomme brannen i utkanten av Aten. Flere hundre brannmenn kjemper mot flammene med flere titalls brannbiler, seks spesialfly og fem helikoptre. Politiet evakuerer innbyggerne i to bydeler der det bor over 40 000 mennesker. Brannen er i ettermiddag fire kilometer unna OL-byen, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi står overfor en svært vanskelig situasjon. Det er kraftige vinder og mange ildsteder. Folkene mine jobber under farlige forhold. Alt tilgjengelig mannskap slåss mot brannen, sier visebrannsjef Andreas Kois.

Vinden som raser i over 60 kilometer i timen klassifiserer til storm, og det er 36 knusktørre varmegrader i den greske hovedstaden. Brannårsaken er ikke kjent, men den ekstremt tørre vegetasjonen skaper ofte branner i juli. Det samme gjør eiendomsutviklere som får bygge nybygg etter brann.

Myndighetene håper at de klarer å stanse brannen i løpet av dagen. De sliter allerede med forsinkelser, overskridelser og streiker i forkant av OL. En nedbrent deltaker-landsby er det siste de trenger. Værmeldinga for morgendagen lover like varmt og tørt vær i Aten.

<B>FLAMMENES ROV: Her er et av de mange husene som er tatt av den store skogbrannen i dag.
<B>OL-BYEN: Her skal 16 000 deltakere og deres støttespillere bo under OL 13.-29. august.