SETT FRA BRANNTÅRNET:  Skogbrannen på Høgeholtet i Rakkestad kommune sett fra branntårnet på Linnekleppen. Ifølge brannvakt Kristoffer Høidal blåser det 6,5 m/s i området. Høidal anslår at det foreløpig brenner over et område på et par mål.
Foto: Kristoffer Høidal / NTB Scanpix.
SETT FRA BRANNTÅRNET:  Skogbrannen på Høgeholtet i Rakkestad kommune sett fra branntårnet på Linnekleppen. Ifølge brannvakt Kristoffer Høidal blåser det 6,5 m/s i området. Høidal anslår at det foreløpig brenner over et område på et par mål. Foto: Kristoffer Høidal / NTB Scanpix.Vis mer

Skogbrann under kontroll

Brannvesenet i Østfold har kontroll på skogbrannen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet fikk tirsdag ettermiddag kontroll på en skogbrann ved Høgeholtet i Rakkestad i Østfold. Mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret er fortsatt på stedet.

Brannen ble meldt like etter klokken 10 tirsdag, og ved 14.45-tiden begynte brannvesenet å få kontroll, melder NRK.

Mannskapene på bakken fikk hjelp av skogbrannhelikopteret som er stasjonert på Sandefjord lufthavn Torp.

Brannvakt Kristoffer Høidal, som sitter i branntårnet på Linnekleppen i Rakkestad, fortalte tidligere tirsdag til NTB at det brant bare et par kilometer unna skogbranntårnet.

– Jeg ser brannen godt herfra. Nå ser jeg brannhelikopteret kommer inn over brannen, sa Høidal.

Han anslo brannen til å omfatte et par mål skog. Terrenget i området er kupert, noe som gjorde slukkearbeidet utfordrende. Skogen er knusktørr, og det blåste friskt.

Ifølge Rakkestad Avis var det skogbrukssjef Knut Østby i Rakkestad kommune som oppdaget brannen, da han var i området på befaring etter en annen skogbrann 3. juni.

(NTB)