- Skogbrann ute av kontroll

Brannvesenet frykter at flammene som sprer seg hurtig i skogområdene i Ulven i Hordaland, skal nå bolighus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Brannvesenet frykter at flammene som sprer seg hurtig i skogområdene i Ulven i Hordaland, skal nå bolighus.

- Brannen er ute av kontroll, vi har ikke oversikt. Brannen har spredt seg østover over Ulven-fjellet. Det blåser en del, og glør og aske sprer seg over store områder. Hvis brannen sprer seg ytterligere, er vi selvfølgelig redd for at den skal nå boligområder, sier Rune Hovlandsdal i Bergen brannvesen til NTB.

Han forteller at røykutviklingen er enorm, og at røyken har spredt seg helt til Bergen sentrum. Terrenget er bratt og ulendt, noe som gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Hovlandsdal forteller at brannvesenet er avhengig av helikopter for å slukke brannen, men det ser også ut til å bli vanskelig.

- Til nå har mellom 50 og 100 mål tatt fyr. Vi kan ikke nå opp med helikopter på grunn av varmen fra brannen. Vi håper å få et fly til å fly over slik at vi kan få oversikt over hvor stort området er, sier brannvesenets innsatsleder Audun Hadler-Olsen til NRK.

Sivilforsvaret er på stedet, og sammen med mannskaper fra Bergen brannvesen bistår de Os brannvesen i slukningsarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer