Skogbrann i Cape Town

Skogbrann ute av kontroll

Studenter er evakuert fra universitetet i Cape Town, og brannen har allerede forårsaket store skader.

STORE SKADER: En massiv skogbrann, som startet i fjellsida i Table mountain nasjonalpark i Cape Town, har spredt seg til det historiske universitetet i byen. Flere hundre studenter er evakuert, og skogbrannen har allerede forårsaket store skader i området. Video: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En voldsom skogbrann sprer seg stadig i nasjonalparken Table mountain i Cape Town, Sør-Afrika.

Brannen har ført til at flere bygninger har blitt ødelagt, og flere har måtte evakuere. To brannmenn har blitt skadet i kampen for å slukke brannen, melder CNN.

SPRER SEG: Sterk vind fører til at flammene sprer seg raskt i Cape Town. Foto: Mike Hutchings/ Reuters/NTB.
SPRER SEG: Sterk vind fører til at flammene sprer seg raskt i Cape Town. Foto: Mike Hutchings/ Reuters/NTB. Vis mer

Over 200 brannmenn er satt på jobb for å slukke brannen, og fire helikoptre er satt inn for å slukke brannen ovenfra.

UTE AV KONTROLL: Brannmennene måtte forlate området da flammene ble for aggressive og ute av kontroll. Foto: Rodger Bosch/AFP/NTB.
UTE AV KONTROLL: Brannmennene måtte forlate området da flammene ble for aggressive og ute av kontroll. Foto: Rodger Bosch/AFP/NTB. Vis mer

Det sørafrikanske mediet Eyewitness News melder mandag morgen på Twitter at en person er pågrepet og mistenkt for å ha påsatt en av brannene.

Flere medier, blant dem The Guardian, melder også at brannen har spredd seg til Universitetet i Cape Town. 4000 studenter har nå evakuert området, og flere historiske bygninger har blitt skadet.

UNIVERSITETET: Branmennene kjemper mot flammene på det historiske biblioteket på univeristetet i Cape Town. Alle studentene er evakuert. Foto: Mike Hutchings/Reuters/NTB.
UNIVERSITETET: Branmennene kjemper mot flammene på det historiske biblioteket på univeristetet i Cape Town. Alle studentene er evakuert. Foto: Mike Hutchings/Reuters/NTB. Vis mer

En av bygningene der det er gjort mest skade, er det historiske biblioteket som huser dyrebare arkiver og boksamlinger.

- Alle studentene har blitt evakuert fra campus av redningsarbeidere, skriver universitetet på Twitter.

Branen brøt ut søndag, og redningstjenestene er fortsatt i gang med slukningsarbiedet.

HISTORISKE BYGG: Den historiske vindmølla rett ved universitetet i Cape Town, som ble bygget i 1796, har tatt skade av flammene. Foto: Rodger Bosch/AFP/NTB.
HISTORISKE BYGG: Den historiske vindmølla rett ved universitetet i Cape Town, som ble bygget i 1796, har tatt skade av flammene. Foto: Rodger Bosch/AFP/NTB. Vis mer

Også landets eldste fungerende vindmølle på området til universitetet, bygget i 1796, har blitt skadet i brannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer