Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrann ved Frysjøen i Hedmark

Kraftig vind i området førte til at brannen spredte seg over fylkesvei 201 og nordover. Brannhelikopter bistår i slukkingen som nå er under kontroll.

KRAFTIG VIND: Kraftig vind fører til spredning av skogbrannen i Grue kommune i Hedmark. FV201 er stengt for øyeblikket. Foto: Roy Jøran L. Trangsrud
KRAFTIG VIND: Kraftig vind fører til spredning av skogbrannen i Grue kommune i Hedmark. FV201 er stengt for øyeblikket. Foto: Roy Jøran L. Trangsrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet melder på Twitter klokka 16 om skogbrann i nordenden av Frysjøen i Grue kommune i Hedmark.

110-sentralen i Innlandet opplyser om at de er forberedt på slukningsarbeid hele kvelden og etterslukking utover natta om det er behov.

100 mål i brann

- Brannen måler cirka 40 mål. Den er kraftig og per nå har vi ikke kontroll på brannen, sier Atle Røed ved 110-sentralen i Innlandet til Dagbladet klokka 17.20.

Klokka 18.30 skriver Politiet i Innlandet på Twitter at brannvesenet nå har kontroll på brannen og at den for det meste er slukket.

Kort tid etter bekrefter 110-sentralen at de har kontroll på brannen.

- Helikopteret har vært i sving og slukket det som ble cirka 100 mål med skog i brann. Nå drives det med etterslukking, også skal vi ha vakthold i natt for å sørge for at det ikke blusser opp igjen, sier Røed.

Han forteller at det aldri var noen fare for spredningsfare til bebyggelsen rundt, da det er langt til nærmeste hus.

Området ligger like nord for Kongsvinger, like ved svenskegrensa.

Kraftig vind

Politiet melder på Twitter klokka 16.25 at det er kraftig vind på stedet.

Brannvesenet får hjelp av et helikopter i slukningsarbeidet. Brannmannskaper fra Kongsvinger, Grue og Åsnes er på stedet.

Skogbrannhelikopter ble bekreftet sendt til Grue kommune klokka 16.05. Det skriver Skogbrann Helikopter på Twitter. Rundt en time senere ble det bekreftet ankommet.

FYLKESVEI STENGT: FV201 er stengt deler av strekningen på grunn av skogbrannen i Grue, Hedmark. Foto: Ole-Johnny Myhrvold / Glåmdalen / NTB scanpix
FYLKESVEI STENGT: FV201 er stengt deler av strekningen på grunn av skogbrannen i Grue, Hedmark. Foto: Ole-Johnny Myhrvold / Glåmdalen / NTB scanpix Vis mer

Ingen bebyggelse i nærheten

Politiet i Innlandet opplyser i 16.30-tida om at det er kraftig vind i området og at brannen nå har spredt seg over FV201. Brannen sprer seg videre nordover.

- Når brannhelikopteret kommer vil vi få mer oversikt. Brannen har spredt seg, men det er mye brannmannskaper på stedet, sier operasjonsleder Marianne Brun ved politiet i Innlandet.

- Det er heldigvis ingen bebyggelse i nærheten, sier Brun.

FV201 er stengt på strekningen Kirkenær-Lintorpet i Hedmark på grunn av brannen, melder Vegtrafikksentralen øst på Twitter klokka 16.37.

Det var en tipser som ringte brannvesenet og fortalte at det brant i skogen, sier utrykningsleder Tommy Jonassen ved brannvesenet i Kongsvinger til Glåmdalen.

Brannvesenet oppfordrer nå folk til å holde seg unna, slik at brannbilene kommer seg fram, skriver avisa.

Saken oppdateres.