Skogbrannen i California sprer seg

Krisetilstand etter at brannen har ødelagt over 540 000 mål skog.

STOR SKOGBRANN:  Slik ser den store skogbrannen herjer i nasjonalparken Yosemite i California ut fra verdensrommet. Foto: Reuters/Karen L. Nyberg/NASA/NTB Scanpix
STOR SKOGBRANN: Slik ser den store skogbrannen herjer i nasjonalparken Yosemite i California ut fra verdensrommet. Foto: Reuters/Karen L. Nyberg/NASA/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

San Francisco (NTB-Reuters): Brannmannskapene sliter med å få kontroll over brannen som fredag spredte seg inn i nasjonalparken Yosemite. Vanskelige terrengforhold gjør slukkingsarbeidet krevende, og på søndag spredde brannen seg ytterligere.

De voldsomme flammene skaper også tordenskyer som kan endre vindretningen raskt og dermed potensielt være en fare for brannmannskapene.

- Det er en veldig vanskelig situasjon for våre mannskaper. De vet at vinden kan snu og føre brannen mot dem, sier talsmann for det amerikanske skogvesenet, Dick Fleishman.

Californias guvernør Jerry Brown advarte søndag om at brannen i Sierra Nevada-fjellene som truet San Franciscos vann- og strømforsyning.

Brannen har allerede ødelagt noe av infrastrukturen som sørger for elektrisitet til San Francisco, og flere kraftlinjer er satt ut av spill. I tillegg truer flammene et stort reservoar som forsyner San Francisco med 85 prosent av sitt drikkevann.

Til sammen 2.700 brannmenn er satt inn i kampen mot brannen, som startet forrige lørdag og som også truer hundrevis av boliger.

(NTB)

FORSØKER Å SLUKKE: Brannmannskapet som nå jobber for å redde det som er igjen av Yosemite nasjonalpark i California, har en krevende jobb foran seg.Foto: AP / Jae C. Hong / NTB Scanpix
FORSØKER Å SLUKKE: Brannmannskapet som nå jobber for å redde det som er igjen av Yosemite nasjonalpark i California, har en krevende jobb foran seg.Foto: AP / Jae C. Hong / NTB Scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 242780171


Varnish cache server