Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrannen i Fana delvis under kontroll

Skogbrannen i Fana i Bergen var i dag tidlig delvis under kontroll, etter at vinden i området stilnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Ingen er kommet til skade i brannen, men Haukeland universitetssykehus er i alarmberedskap. Politiet har også forberedt seg på å evakuere gårder i Totland, men tirsdag morgen så ikke det ut til å bli nødvendig.

Siden brannen startet mandag formiddag, har den slukt flere hundre mål skog. Området som brenner ligger på Dyngeland ved Myrdalsvatnet og strekker seg mot Totland. Ingen bygninger er gått tapt som følge av brannen.

- Denne natten er kritisk, men vinden har heldigvis stilnet nå. På Totland-siden er det ikke lenger synlige flammer, men det brenner fortsatt i området rundt Brattlandsfjellet ved Grimevatnet, opplyser operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til NTB ved 04.30-tiden natt til tirsdag.

- Så lenge vinden er rolig så mestrer vi dette, sier han.

Alt disponibelt mannskap

Mellom 100 og 200 mann jobbet natt til tirsdag med å begrense omfanget av brannen.

- Alt disponibelt mannskap fra Sivilforsvaret, Sjøforsvaret, Heimevernet og Røde Kors er anmodet om å møte opp for å hjelpe til med slokkingsarbeidet, forteller informasjonssjef Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Han understreker at de ikke er interessert i frivillige, sivile brannmannskaper.

Brannmannskapene regnet ikke med at de ville klare å slokke brannen i løpet av natten. Det ble i stedet satset på at brannen ikke skal spre seg ytterligere, inntil helikoptrene igjen kan settes inn i slokkingsarbeidet ved daggry tirsdag.

- Det er ikke blitt nødvendig å evakuere noen, men vi har besøkt samtlige hus i området og forsikret oss om at folk er våkne og følger med, sier Stiegler i Hordaland politidistrikt til NTB.

Helikoptre

Brannmesteren i Bergen har rekvirert tre helikoptre fra Hovedredningssentralen på Sola som skal settes inn i slokkingsarbeidet så snart som mulig etter at det er blitt lyst tirsdag.

- På grunn av det uframkommelige terrenget er denne brannen er umulig å slokke uten hjelp fra helikoptre, sier Stiegler.

Ifølge Hovedredningssentralen på Sola ville helikoptrene være klare ved sekstiden tirsdag morgen.

Politiet og brannvesenet har opprettet en kommandosentral på Ulsmåg skole, der brannmannskapene skal møte opp. Eventuelle evakuerte skal også innkvarteres på denne skolen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media