Skogbrannen i Vest-Agder under kontroll

Men fortsatt ikke slukket.

UNDER KONTROLL:  Mannskaper samlet på Tønnesland gård tirsdag kveld, etter at  skogbrannen i Bjelland i Marnardal var under kontroll. Til sammen 70 brannfolk og mannskap fra Sivilforsvaret samt to helikoptre var satt inn i slukkingen av brannen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
UNDER KONTROLL: Mannskaper samlet på Tønnesland gård tirsdag kveld, etter at skogbrannen i Bjelland i Marnardal var under kontroll. Til sammen 70 brannfolk og mannskap fra Sivilforsvaret samt to helikoptre var satt inn i slukkingen av brannen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Skogbrannen som herjet i Bjelland i Marnardal tirsdag, ble meldt «lagt ned» natt til onsdag.


Skogbrannen er med andre ord ikke meldt slukket etter at mannskaper har holdt vakt og kontroll med ilden gjennom natten.


- Situasjonen er mer eller mindre den samme som tirsdag kveld. Brannen er under kontroll, men ikke slukket. Meldingen er at flammene er «lagt ned», sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til NTB.


Tirsdag kveld fryktet brannvesenet at flammene kunne blusse opp igjen onsdag.


Til sammen 70 brannfolk og mannskap fra Sivilforsvaret samt to helikoptre var satt inn i slukkingen. Over 100 mål skog var antent. Ingen personer ble skadd eller evakuert i brannen, og ingen bygninger har tatt fyr.


Vind og varmt vær gjorde slukkingen vanskelig, fortalte administrasjonssjef Kari Ur Løvaas i Brannvesen Sør til NTB tirsdag kveld. Vinden gjorde at styrken på flammene varierte og at brannen stadig dreide seg rundt, og det var vanskelig å få avgrenset brannen.


(NTB)