BRENNER I SKOGEN: Brannvesen, politi og utstedte fra Sivilforsvaret er på plass ved Stikkvannet i Hurum, der en skogbrann har herjet i over to timer. Skjermdump: Google Maps
BRENNER I SKOGEN: Brannvesen, politi og utstedte fra Sivilforsvaret er på plass ved Stikkvannet i Hurum, der en skogbrann har herjet i over to timer. Skjermdump: Google MapsVis mer

Skogbrannen på Hurum under kontroll

To personer behandlet for røykskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet skriver i 16-20-tida, tre timer etter at brannen startet, på Twitter at brannen er under kontroll.

(Dagbladet): Politiet fikk inn melding om brannen ved Stikkvannet i Hurum klokka 13.24, men brannvesenet har fortsatt ikke fått kontroll på brannen.

- Brannen har ikke blitt noe mindre på de timene, snarere tvert imot, den har spredd seg de siste 20 minuttene, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Olav Myrvold, til Dagbladet.

Ifølge Drammens Tidende er to personer behandlet for røykskader. De blir tatt hånd om av ambulansepersonell.

- Det er ikke fare for bygg, hytter eller husene i nærheten, men vi jobber med å få kontroll på flammene, sier Myrvold til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at både brannvesen, politi og ti personer fra Sivilforsvaret er på stedet for å bistå.

- Det ligger litt uveis til, i ulendt terreng og brannen fortsetter å spre seg, sier Myrvold.

Det er foreløpig ikke kjent hva som har forårsaket brannen, men det er ifølge Drammens Tidende svært stor skogbrannfare i landet - og særlig i fylket - om dagen.

- Det er for tidlig å si om den er påtent eller av naturlige årsaker, sier Myrvold.

- Ber dere folk om å holde seg unna området?

- Det er nok lurt å ikke trekke opp der det brenner og er røyk, sier han om området, som skal være på noen hundre kvadratmeter.

- Det er snakk om et relativt stort område som brenner.

Brannvesenet gjennomførte skogbrannøvelse senest i går, skriver avisa. Da ble 15 dekar hogstflate bak Frogner kirke i Lier ble tent på.