Skogbrannen på Sørlandet har blusset opp

Ekstramannskaper kjemper mot flammene.

KJEMPER MOT FLAMMENE: Til sammen 70 brannfolk og mannskap fra Sivilforsvaret samt to helikoptre var satt inn i slukkingen av skogbrannen i Bjelland i Marnardal tirsdag. Brannen var tirsdag kveld under kontroll, men brannvesenet frykter at flammene blusser opp igjen onsdag morgen.
Brannbiler og politibil på stedet.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
KJEMPER MOT FLAMMENE: Til sammen 70 brannfolk og mannskap fra Sivilforsvaret samt to helikoptre var satt inn i slukkingen av skogbrannen i Bjelland i Marnardal tirsdag. Brannen var tirsdag kveld under kontroll, men brannvesenet frykter at flammene blusser opp igjen onsdag morgen. Brannbiler og politibil på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Skogbrannen som har herjet i Bjelland i Marnardal i Vest-Agder siden tirsdag, blusset opp igjen onsdag. Ekstra mannskaper er innkalt for å kjempe mot flammene.

- Det har blusset opp igjen i nordøstre hjørnet av området, og vi prøver nå å få kontroll over den. Vi har innkalt ekstra mannskaper, sier seksjonsleder Torbjørn Høyland i Brannvesenet Sør til NTB.

45 mann fra Sivilforsvaret og brannvesenet som var opptatt med etterslokking i området er nå omdirigert til stedet hvor brannen har blusset opp igjen. Det overveies også å kalle inn helikopter hvis situasjonen tilsier dette.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor stort område det brenner i. Vi må se an situasjonen og se hvordan dette forløper, sier Høyland.

Til sammen 70 brannfolk og mannskaper fra Sivilforsvaret samt to helikoptre har deltatt i slukkingen så langt Over 1.000 mål skog var antent på det meste. Ingen personer er skadd eller evakuert i brannen, og ingen bygninger har tatt fyr.

- Vind og varmt vær gjorde slukkingen vanskelig, fortalte administrasjonssjef Kari Ur Løvaas i Brannvesen Sør til NTB tirsdag kveld.

Vinden gjorde at styrken på flammene varierte og at brannen stadig dreide seg rundt, og det var vanskelig å få avgrenset brannen.

(NTB)