Skogbranner herjer i Hellas

37 personer har mistet livet og flere tusen hektar med skog er gått tapt på halvøya Peloponnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 37 personer har mistet livet og flere tusen hektar med skog er gått tapt i branner som herjer den sørgreske halvøya Peloponnes.

Fire personer, blant dem to franske turister, ble fredag funnet omkommet ved et hotell nord for byen Areopolis. To brannmenn har også mistet livet i kampen mot flammene, ifølge gresk brannvesen og politi.

Fredag ettermiddag ble det også klart at ti personer, inkludert tre brannmenn, har mistet livet i brannene ved Zakharo, vest på Peloponnes.

Greske myndigheter har erklært unntakstilstand i områdene Lakonia og Messinia, der seks fly og sju helikoptre er satt inn mot flammene sammen med flere brannbiler.

Areopolis og omkringliggende landsbyer er evakuert som følge av brannene, og det greske innenriksdepartementet har bedt om et krisemøte for å samordne slukningsarbeid og rednings- og evakueringsarbeid.

En rekke landsbyer på Peloponnes har bedt om hjelp til slukningsarbeidet ettersom det er svært vanskelig å få kontroll over brannene på grunn av kraftig vind.

- Situasjonen er svært vanskelig. Farten som brannene har spredt seg med, er utrolig, sier Pantazis Kronopoulos, ordfører i byen Zakharo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer