Skogbranner herjer i Hellas

37 personer har mistet livet og flere tusen hektar med skog er gått tapt på halvøya Peloponnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 37 personer har mistet livet og flere tusen hektar med skog er gått tapt i branner som herjer den sørgreske halvøya Peloponnes.

Fire personer, blant dem to franske turister, ble fredag funnet omkommet ved et hotell nord for byen Areopolis. To brannmenn har også mistet livet i kampen mot flammene, ifølge gresk brannvesen og politi.

Fredag ettermiddag ble det også klart at ti personer, inkludert tre brannmenn, har mistet livet i brannene ved Zakharo, vest på Peloponnes.

Greske myndigheter har erklært unntakstilstand i områdene Lakonia og Messinia, der seks fly og sju helikoptre er satt inn mot flammene sammen med flere brannbiler.

Areopolis og omkringliggende landsbyer er evakuert som følge av brannene, og det greske innenriksdepartementet har bedt om et krisemøte for å samordne slukningsarbeid og rednings- og evakueringsarbeid.

En rekke landsbyer på Peloponnes har bedt om hjelp til slukningsarbeidet ettersom det er svært vanskelig å få kontroll over brannene på grunn av kraftig vind.

- Situasjonen er svært vanskelig. Farten som brannene har spredt seg med, er utrolig, sier Pantazis Kronopoulos, ordfører i byen Zakharo.

Hellas har i år blitt rammet av noen av de verste skogbrannene på et tiår på grunn av svært varmt vær, tørke og flere brannstiftelser.

UTE AV KONTROLL: Skogsbrannene på Peloppnnes har tatt 37 liv. Hellas rammes nå av de verste brannene på et tiår grunnet tørke, varmt vær, tørke og flere brannstiftelser. Foto: DIMITRIS DOUDOUMIS/ AP
UTE AV KONTROLL: Skogsbrannene på Peloppnnes har tatt 37 liv. Hellas rammes nå av de verste brannene på et tiår grunnet tørke, varmt vær, tørke og flere brannstiftelser. Foto: DIMITRIS DOUDOUMIS/ AP Vis mer

(NTB)