Skogbranner herjer i USA

Mer enn 1.000 mennesker er evakuert fra sine hjem i Lake Hughes, fem mils vei nord for Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 2.000 brannfolk deltok i kampen mot brannen, som også truet lokalsamfunnet Elizabeth Lake. Den voldsomme skogbrannen brøt ut sist mandag, og sterk vind har bidratt til at flammene raskt har spredd seg gjennom de knusktørre skogene i regionen.

Inntil midnatt natt til søndag norsk tid var det ikke meldt om døde eller alvorlig skadde i skogbrannen i California. Miljøvernere frykter imidlertid at livsviktige hekkeområder for fugler som kondor og ugle kan være ødelagt av flammehavet.

Californias nabostat i øst Nevada er også rammet av skogbrann etter en lang periode med tørke. Denne brannen raser over et område på rundt 30.000 mål utenfor byen Carson City, sa talsmenn for myndighetene lørdag.

De 1.900 brannfolkene som er satt inn i Nevada, hadde lørdag kontroll over flammene i rundt halvparten av det brannherjede området. Et vindskifte fredag og natt til lørdag var til god hjelp, ettersom flammer og gnister ikke lenger blåste ut av dette området. (NTB)

<B>INGEN DØDE:</B> Tidlig natt til søndag var ingen meldt savnet som følge av de voldsomme brannene. Dette bildet er tatt nær Three Points øst for Gorman i California