Skogbranner herjer Kanariøyene

Hundrevis evakuert til en strand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skogbranner herjer den spanske øya Gomera, en av de minste Kanariøyene. Hundrevis av mennesker ble lørdag evakuert til en strand.

Det er oppdaget i alt fem branner i det kuperte landskapet, men ingen skal så langt værre skadd. Årsaken til brannene er det meget varme været kombinert med sterk vind.

Flere steder på øygruppen er temperaturene målt til over 40 grader, ifølge canariposten.com. Ifølge meteorologer kommer hetebølgen til å vare i flere dager.

Tre helikoptre er satt inn for å slukke brannene, og mange frivillige hjelper til. Det er også kommet brannmannskap fra naboøya Tenerife. Brannene truer øyas nasjonalpark, ifølge myndighetene.

Øya har i alt 20.000 innbyggere, og flere hundre har måttet forlate hjemmene sine.

NTB

Skogbranner herjer Kanariøyene
SKOGBRANNER HERJER: Denne landsbyen er rammet av de mange skogbrannene som har oppstått på den lille øya Gomera på Kanariøyene. Den ekstreme heten og sterk vind er årsaken til brannene. Foto:CARLOS FERNANDEZ/EPA
SKOGBRANNER HERJER: Denne landsbyen er rammet av de mange skogbrannene som har oppstått på den lille øya Gomera på Kanariøyene. Den ekstreme heten og sterk vind er årsaken til brannene. Foto:CARLOS FERNANDEZ/EPA Vis mer