AVSLUTTES: Det har kommet tilstrekkelig nedbør til at det generelle farevarselet for skogbrann nå er avsluttet, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider. Det er imidlertid generelt bålforbud i skog og mark til 15. september. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
AVSLUTTES: Det har kommet tilstrekkelig nedbør til at det generelle farevarselet for skogbrann nå er avsluttet, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider. Det er imidlertid generelt bålforbud i skog og mark til 15. september. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Skogbrannfaren avsluttes

Det har kommet tilstrekkelig nedbør, skriver Meteorologisk institutt.

Det har kommet tilstrekkelig nedbør til at det generelle farevarselet for skogbrann nå er avsluttet, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider - men understreker:

- Fortsatt kan noen steder være tørre, så lytt til rådene fra lokale myndigheter.

Fram til nå har det vært stor skogbrannfare i Østfold, Akershus og Oslo. Farevarselet for skogbrann i Sør-Norge ble for første gang sendt ut 15. mai.

- Det er første gang jeg har opplevd at vi har sendt ut et farevarsel for skogbrannfare over en så lang periode, sier statsmeteorolog John Smits.

Meteorologisk institutt oppfordrer folk til fortsatt å følge lokale myndigheters instruksjoner.

- For eksempel kan det fortsatt være brannfarlig på steder med vissen lyng. Husk at det er generelt bålforbud i skog og mark til 15. september.

Ifølge Meteorologisk institutt har det denne sommeren falt 120 millimeter nedbør i Oslo, noe som er langt under normalen. Det kommer vanligvis 288 millimeter regn i fra 1. mai til ut august, og hittil i august har vi hatt like mye nedbør som det kom i løpet av hele juni.

- Det å ha en så varm og tørr sommer over så lang tid som fire måneder er nytt for oss. Det har vi ikke sett før, sier klimaforsker Elin Lundstad.