Skogeierne vil legge ned Union

Skogeierne går i mot de Union-ansatte og vil legge ned driften. Arbeiderne advarer skogeierne mot deres egen fremtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet i bedriftsforsamlingen kom etter at Viken Skogeierforening bestemte seg for å støtte forslaget fra ledelsen om å legge ned fabrikken.

– Det vil være det beste, slik situasjonen er i dag, å gå for en nedlegging av Union, sier styreleder Helge Evju i Viken, til NRK.

Kan gi leveringsproblemer

Dermed går skogeierne mot arbeiderne ved Union. De ansatte mener både Union og Follum fabrikker kan leve videre, enten det blir som en del av Norske Skog eller med andre eiere.

Representanter for de ansatte advarte bedriftsforsamlingen mot å legge ned Union, og sa at en nedleggelse også ville sette den videre driften av Follum i fare. Dersom det skjer, vil skogeierne på Østlandet få problemer med å levere industritømmer, melder fjernsynskanalen.

Mulig nyetablering på Herøya

Investorene Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen har ikke gitt opp håpet om å drive papirfabrikk i Grenland. Dersom de ikke får overta Union, kan det bli aktuelt å kjøpe maskinene og etablere en ny fabrikk på Herøya.

Skogeiere med Løvenskiold i spissen skal også være interessert i å kjøpe Union og Follum og drive dem som spesialfabrikker for bok- og magasinpapir.

(ANB)