Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogeierne vil selge elgjakta til rikinger

Elgjakta skal ikke lenger være dugnad til glede for bygdefolk. Nå vil skogeierne gjøre jakta til opplevelse for danske turister og norske rikinger, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rapport utarbeidet for Norges Skogeierforbund og Reiselivsbedriftenes Landsforbund slår fast at markedet for jakt og fiske kan dobles til 8 milliarder kroner i året hvis forholdene legges bedre til rette.

- Vi vil rette oss mot pengesterke kunder som søker opplevelse, ikke mot den tradisjonelle elgjegeren som vil fylle fryseren med kjøtt, sier utmarksrådgiver Vidar Holthe i Norges Skogeierforbund.

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund reagerer skarpt.

- Dette fortrenger den lokale jegeren. Norske skogeiere vil innføre tradisjoner vi forbinder med aristokratisk jakt i utlandet, blant annet troféavgift, sier Farstad. Han mener Norges Skogeierforbund nå gir blaffen i tradisjoner og norsk kultur for å tjene mer penger, og betrakter dette som en krigserklæring.

- Jeg er livredd for denne utviklingen. Rapporten fra Skogeierforbundet er skrevet i ren blåruss-ånd. Den sier rett ut at lokale jegere ikke vil slippe til. Hvis dette blir gjennomført, vil lommeboken avgjøre hvem som får jakte i Norge, sier Farstad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media