FRISTELGSE: I nesten ett minutt stirret elgkua på den grønne godbiten i vinduskarmen hos Merethe Sandum og Øystein Killi i Brøttum i Hedmark. Foto: Øystein Killi/Privat
FRISTELGSE: I nesten ett minutt stirret elgkua på den grønne godbiten i vinduskarmen hos Merethe Sandum og Øystein Killi i Brøttum i Hedmark. Foto: Øystein Killi/PrivatVis mer

Skogens konge ville elge seg inn i varmen

- Plutselig sto hun i kjøkkenvinduet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Samboerparet Merethe Sandum og Øystein Killi fra Brøttum i Hedmark fikk en frossen titter av det sjeldne slaget i går.

- Jeg så hun ruslet i gårdsveien med en kalv. Plutselig sto hun i kjøkkenvinduet. Vi har aldri opplevd liknende. Den sto der i opptil ett minutt, sier Killi, som tok dette bildet, til Dagbladet.

• Har du fine bilder fra vinterkulda? Send dem inn her!

- Det så ut som om den hadde veldig lyst på svibelen som sto i kjøkkenvinduet, så jeg burde kanskje invitert den inn på mat, sier Merethe Sandum til NRK Hedmark og Oppland som først omtalte elgebesøket.

I likhet med store deler av landet har kulden lagt sitt isende grep over boligfeltet og den nærliggende skogen i Brøttum, opplyser Killi.

- Det var 20 minusgrader ute. Hun hadde nok lyst til å komme inn i varmen, humrer han.

Elgkuer med kalv kan være svært beskyttende og potensielt livsfarlige. Killi ble likevel ikke veldig redd da skogens konge (eller dronning?) - som kan veie opptil 400 kilo - sto på centimeters avstand.

- Det er ikke så galt på denne årstida; kalvene har blitt ganske store. Ungene hjemme var helt i fyr og flamme da vi så henne, sier Killi.