Skogens konge ville elge seg inn i varmen

- Plutselig sto hun i kjøkkenvinduet.

FRISTELGSE: I nesten ett minutt stirret elgkua på den grønne godbiten i vinduskarmen hos Merethe Sandum og Øystein Killi i Brøttum i Hedmark. Foto: Øystein Killi/Privat
FRISTELGSE: I nesten ett minutt stirret elgkua på den grønne godbiten i vinduskarmen hos Merethe Sandum og Øystein Killi i Brøttum i Hedmark. Foto: Øystein Killi/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Samboerparet Merethe Sandum og Øystein Killi fra Brøttum i Hedmark fikk en frossen titter av det sjeldne slaget i går.

- Jeg så hun ruslet i gårdsveien med en kalv. Plutselig sto hun i kjøkkenvinduet. Vi har aldri opplevd liknende. Den sto der i opptil ett minutt, sier Killi, som tok dette bildet, til Dagbladet.

• Har du fine bilder fra vinterkulda? Send dem inn her!- Det så ut som om den hadde veldig lyst på svibelen som sto i kjøkkenvinduet, så jeg burde kanskje invitert den inn på mat, sier Merethe Sandum til NRK Hedmark og Oppland som først omtalte elgebesøket.

I likhet med store deler av landet har kulden lagt sitt isende grep over boligfeltet og den nærliggende skogen i Brøttum, opplyser Killi.

- Det var 20 minusgrader ute. Hun hadde nok lyst til å komme inn i varmen, humrer han.

Elgkuer med kalv kan være svært beskyttende og potensielt livsfarlige. Killi ble likevel ikke veldig redd da skogens konge (eller dronning?) - som kan veie opptil 400 kilo - sto på centimeters avstand.

- Det er ikke så galt på denne årstida; kalvene har blitt ganske store. Ungene hjemme var helt i fyr og flamme da vi så henne, sier Killi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer