«Skoggutten» er nederlandsk 20-åring

«Skoggutten Ray» viste seg å være nederlenderen Robin (20) - som reiste til Berlin for å begynne et nytt liv.

LØGN:  Skoggutten Ray viste seg å være nederlenderen Robin (20), som reiste til Berlin for å begynne et nytt liv. Foto: AFP/Polizei/Scanpix
LØGN: Skoggutten Ray viste seg å være nederlenderen Robin (20), som reiste til Berlin for å begynne et nytt liv. Foto: AFP/Polizei/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Myndighetene i Berlin tok seg godt av 17-åringen som den 5. september i fjor dukket opp på Rådhuset i Mitte, og fortalte på gebrokkent tysk-engelsk at han het Ray og hadde bodd fem år i skogen sammen med faren sin. Opphavets fornavn var Ryan, men etternavnet deres hadde han glemt, hevdet «Ray». 

«Bodde i skogen» Han påsto at faren og han selv hadde dratt til skogs - og siden levd i pakt med naturen - etter at mora døde fem år tidligere.  Nå var faren også død. «Ray» hevdet at han hadde gravd ned liket i ei gruvesjakt, men at han ikke lenger visste hvor dette hadde skjedd. 

Etter hvert ble gutten tatt hånd om av helsepersonell som gikk ut fra at han led av et slags hukommelsestap. 

«Ingen bilder» Gutten reagerte skarpt, og nektet å gi tillatelse da politifolk i fjor høst ønsket å få bilder av ham publisert i mediene - slik at publikum kunne hjelpe til med å finne «Ray»s egentlige identitet.

Siden det ikke dukket opp noen savnetmelding som kunne passe på den antatte 17-åringen, famlet etterforskerne hurtig i blinde. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer