Skogstad Aamo trekker seg

Anklaget for å ha for tette bånd til Ap. Overlater granskinga til styret i Kredittilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: - Spesielt at en Ap-mann skal granske en Ap-manns forhold til en Ap-mann.

(Dagbladet.no): Kredittilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo trekker seg fra behandlingen av DnB NOR-saken og overlater saken til styret i Kredittilsynet, melder NTB.

Det vakte stor oppsikt da Skogstad Aamo uttalte i et intervju med Aftenposten at han hadde forståelse for kommunikasjonen som Jens Stoltenberg hadde med DnB Nor-sjef Rune Bjerke i dagene før regjeringens krisepakke ble lagt fram.

Kredittilsynets direktør har selv en karriere i Arbeiderpartiet bak seg og var statssekretær for Gro Harlem Brundtland samtidig med at Jens Stoltenberg var statssekretær i Miljøverndepartementet.

Snakket med finansdepartementet

- For å unngå tvil om habiliteten, vil utøvende tilsynsavdeling rapportere direkte til styret i denne saken. Det er nokså normalt at større saker blir forelagt styret, men her understreker vi at dette skal gå direkte fra avdelingen til styret, sier Skogstad Aamo til NTB.

Han oppfatter seg fremdeles som habil, men sier avgjørelsen er fattet for å skape ro rundt granskingen.

- Jeg mener fortsatt at jeg er habil, men jeg er opptatt av at det ikke skal være spekulasjoner og tvil om behandlingen av en så viktig sak, sier Skogstad Aamo.

Skogstad Aamo trekker seg

Han sier beslutningen ble fattet etter at han hadde tatt opp habilitetsspørsmålet med Finansdepartementet.

Sår tvil om uavhengigheten

Skogstad Aamo viste til sin erfaring fra statsministerens kontor og at det også den gang kom inn informasjon fra mange kilder.

- Det blir ikke bedre av at han bruker som begrunnelse sin egen bakgrunn som stabssjef ved Statsministerens kontor i en Ap-regjering. Det må ikke hefte noen tvil om at tilsynet går grundig til verks og er uavhengig. Det gjelder særlig når topplederen har bakgrunn som statssekretær under skiftende Ap-regjeringer, sa Dagfinn Høybråten i formiddag.

Dagfinn Høybråten mener som resten av opposisjonen at det som har kommet fram om kontakten mellom Rune Bjerke og Jens Stoltenberg er svært alvorlig.

- Beskyldningene i seg selv er svært alvorlige. Men fakta må på bordet og det er fakta som avgjør. Men det at det har vært så intens kontakt med statsministerens kontor på et slikt tidspunkt er svært alvorlig og helt spesielt, sier han.

Han viser til at det er finansdepartementet som har ansvaret for kontakten med finansnæringen.

Skogstad Aamo trekker seg