Skogvokter pågrepet for skogbrannen i USA

Amerikansk politi har siktet en 38 år gammel kvinne, mistenkt for å ha tent på en av skogbrannene i delstaten Colorado. Kvinnen er ansatt i det statlige skogdirektoratet U. S. Forest Service.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terry Barton ble pågrepet søndag mens hun var på patrulje i området sørvest for storbyen Denver, der brannen oppsto for halvannen uke siden. Denne brannen, som er en av mange, har ødelagt 25 bolighus og over 400.000 mål skog.

- Dette er helt forferdelig for etaten, sier Rick Cables i U. S. Forest Service. -Denne episoden bør ikke få skygge for den fremragende innsats skogdirektoratets folk har gjort i kampen mot brannene, tilføyer Colorados guvernør Bill Owens.

En tredel av skogbrannene i Denver-regionen var søndag brakt under kontroll, opplyste myndighetene. En brann ved Durango lengst sør i Colorado, som allerede har rasert over 81.000 mål skog, tiltok derimot i styrke.

Skogbrannene som oppsto tidligere denne måneden, spredte seg raskt blant trær og kratt i områder som har vært rammet av langvarig tørke. Meteorologene spår fortsatt varmt og tørt vær, og brannfolkene i det vestlige USA forbereder seg derfor på langvarig innsats.

(NTB-Reuters-DPA)