Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skole brant ned i Evenes

Ingen kom til skade.

BRANT NED: Brann på Liland skole i Evenes i Nordland tirsdag morgen. Foto: Ragnar Bøifot / Fremover / NTB scanpix
BRANT NED: Brann på Liland skole i Evenes i Nordland tirsdag morgen. Foto: Ragnar Bøifot / Fremover / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdomsskolefløyen på Liland skole i Evenes kommune i Nordland ble totalskadd i en brann tirsdag. Ingen kom til skade i brannen, men mange naboer ble evakuert.

Barneskolen, administrasjonsfløyen og gymnastikkbygget ble reddet av innsatsen fra brannmannskapene fra Bjerkvik, Evenes og Avinor. Det var også vindstille tirsdag, noe som lettet slokkearbeidet.

Brannen ble meldt like før klokken 6 tirsdag morgen. Ifølge en journalist fra Fremover som var tidlig på stedet, sto skolen raskt i full fyr. Lokale brannmannskaper fikk bistand fra brannvesenet på flyplassen på Evenes, som ligger ti minutters kjøretur unna.

Naboer til skolen ble evakuert til Liland sykehjem på grunn av stor røykutvikling.

- Vi har ikke fått meldinger om skadde, sier operasjonsleder Kåre Munkvold hos politiet i Harstad til NTB.

Liland skole er den eneste skolen i Evenes, og den har omkring 150 elever fra 1.- til 10.-klasse. Skolen skulle starte opp undervisningen etter juleferien onsdag 4. januar.

Rådmann Steinar Sørensen sier at de ikke har oversikt over hvordan de neste dagene for skolen blir.

- Om det er helsemessig forsvarlig, tar vi sikte på å samle alle elevene i gymsalen onsdag. Dette kan bli en kort skoledag, med hovedvekt på informasjon til elever, sier han på kommunens nettsider.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media