Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skole-drapsmann på lykkepillen

En av de to elevene som stod bak skolemassakren i Denver for en uke siden gikk på lykkepillen. Eric Harris ble nektet innpass i marinen fordi han løy om misbruket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 elever ble skutt og myrdet da Eric Harris og kameraten gikk amok i skolegården på Columbine High School. Harris og kameraten Dylan Klebold skjøt seg selv etter massakren. Nå viser det seg at Harris trolig var påvirket av lykkepillen, ifølge Washington Post.

Tenåringsgutten oppsøkte tidligere i år et rekrutteringsopplegg til den amerikanske marinen. Her svarte han nei da han ble spurt om han gikk på medisiner.

I en undersøkelse marinen foretok hos foreldrene, ble de fortalt at han gikk på antidepressive midler. Harris søknad ble så avslått av marinen.

Politiet har også funnet andre spor som kan si noe om Harris helse: Etter at han brøt seg inn i en bil i fjor, var en del av straffeopplegget at han skulle gjennomgå en evaluering av sin mentale helse hvis retten fant det nødvendig. En talsmann fra advokatkontoret som hadde saken den gangen sier at Harris medisinske papir forblir konfidensielle. Men en distriktdommer evaluerer nå om papirene skal frigis, nå som Harris er død.