EVAKUERT: Alle elevene ved Helleland skole ble evakuert etter en bombetrussel i formiddag. Foto: Frøydis Bredeli/Dalane Tidende.
EVAKUERT: Alle elevene ved Helleland skole ble evakuert etter en bombetrussel i formiddag. Foto: Frøydis Bredeli/Dalane Tidende.Vis mer

Skole evakuert etter bombetrussel

63 elever avakueret etter trussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eleven ble skysset til Rundevoll skole, før politiet kunne slippe til og undersøke om skolen var trygg. De ansatte på stedet ønsket ikke å si noe til pressen, og henviste til politiet.

- Vi fikk melding om bombetrusselen i dag tidlig og besluttet å tømme skolen for elever og ansatte.

- Politiet vurderer nå innholdet i den trusselen som kommet. Vi ønsker ikke å skape panikk, men tømmer skolen for folk, sier operasjonleder Charles Bøgild ved politiet i Rogaland til Dalane-tidene.no.

I politiloggen fra Rogaland politidistrikt skriver de at bombetrusselen ble meldt fra rektor på Helleland skole og etter at skolen var blitt varslet om en bombetrussel som var innsendt til dem pr brev.

Videre i loggen skriver de:

«Brevet ble sendt via postgangen i Egersund kommune og bombetrusselen gjaldt frem til og med juleavslutning på onsdag 21.12. Politiet har søkt gjennom bygningsmassen på skolen sammen med driftstekniker på skolen uten at det ble funnet noen som kunne knyttes til sprengstoff eller andre mistenkelige gjenstander. Egersund kommune har ved Rådmannen fulgt sine beredskapsplaner om å evakuere elevene og har valgt å flytte undervisningen til Rundevollen skole frem til juleferien. Politiet er informert om dette og tiltrer dette som en fornuftig løsning på situasjonen. Politiet vil starte undersøkelse/etterforsking rundt brevet.»

Cirka klokka 11.20 ble 63 elever, pluss lærere kjørt med buss til Rundevoll skole, der de blir inntil situasjonen på Helleland er avklart.