Skole evakuert etter dikekollaps i Fargo

Flomfaren ikke over.

MANGE EVAKUERT: Flere hus i fargo er tatt av flommen. Foto: AP/The Star Tribune/SCANPIX
MANGE EVAKUERT: Flere hus i fargo er tatt av flommen. Foto: AP/The Star Tribune/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Vannstanden i elva Red River i Fargo i Nord Dakota i USA har begynt å avta, men faren er fremdeles ikke over.

En permanent dike ved en skole har nå brutt sammen og store vannmengder skyller inn i området. En skole er evakuert etter at deler av bygningen er fylt med vann, melder Inforum.com.

Byens talsperson, Robyn Litke, forteller at ingeniørsoldater nå jobber på speng for å fikse skadene, melder nyhetsbyrået AP.

Trolig nådd toppen
De evakuerte er et mannskap som overvåker flomsituasjonen i det aktuelle området.

Det er nå bygd opp flere kilometer med sandsekker som skal hindre vannet i å oversvømme byen. I over en uke nå har byen vært på bristepunktet av en katastrofe.

I går kom gladmeldingen om at vannstanden trolig har nådd toppen. Det var lenge fryktet at vannet skulle gå opp til hele 13 meter, men det har trolig stanset på 12,5.

- Dette er de beste nyhetene vi kan få. Men vi må opprettholde innsatsen i minst åtte dager til, og håpe på at vannstanden synker. Det eneste som kan forandre på optimismen, er hvis det blir storm, sa ordføreren i Fargo, Dennis Walaker, i går.

Det betyr at innbyggerne fremdeles må avvente situasjonen i flere dager fremover.

- Ikke gi opp
De norske studentene Therese Borkenhagen (22) og Victoria Hvarving er studenter på University of North Dakota. Borkenhagen forteller at flere har blitt evakuert fra enkelte områder i byen, der det er flere norske studenter. Selv bor de i nabobyen Grand Forks.

Selv om vannstanden er avtagende trengs det fremdeles flere frivillige til å stable sandsekker, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg håper bare ikke folk gir opp. Vi kan ikke slappe av nå, sier Al Erickson (47). Hans villa ligger like ved en golfbane som nå er en liten innsjø.

1800 personer fra nasjonalgarden er i Fargo for å bistå arbeidet og flere er på vei. I tillegg patruljerer mange innbyggerne den menneskeskapte muren for å lete etter sprekker og lekkasjer.

Også president Barck Obama har vært ute og hyllet de mange frivillige som har bidratt i arbeidet.

FRIVILLIG: Eric Nies er med som frivillig og bygger sandvegger for å beskytte byen mot vannmassene.  Foto: AP Photo/Elaine Thompson/SCANPIX
FRIVILLIG: Eric Nies er med som frivillig og bygger sandvegger for å beskytte byen mot vannmassene. Foto: AP Photo/Elaine Thompson/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer