Danmark

Skole forbyr magetopper

«Bare mager hører hjemme i hagen, på stranda og ute i sommerlandet»

FORBUDT: Slik er det ikke lenger lov å gå på Firehøjeskolen i Ny Nørup i Danmark. Foto: Pravosudov Yaroslav / Shutterstock / NTB
FORBUDT: Slik er det ikke lenger lov å gå på Firehøjeskolen i Ny Nørup i Danmark. Foto: Pravosudov Yaroslav / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Korte overdeler, eller såkalte «croptops» er det mange som forbinder med klestrenden på 90-tallet. Men da ungdommer ved Firehøjeskolen i Ny Nørup tok med stilen til klasserommet, sa ledelsen stopp.

«Bare mager hører hjemme i hagen, på stranda og ute i sommerlandet», var beskjeden som foreldre og elever fikk fra skolen.

Det opplyser danske Vafo som omtalte saken først.

I flere tilfeller fikk elevene beskjed om å dekke seg til. En av årsakene var blant annet at guttene ikke klarte å konsentrere seg, skriver Ekstra Bladet.

Nå har ledelsen ved skolen har bestemt at såkalte «croptops» ikke lenger er tillat i skoletida.

Setter grenser

Rektor ved Firehøjeskolen, Bjarne Kyneb sier til Ekstra Bladet at forbudet handler om ansvaret skolen har for elevene.

VIGELANDSPARKEN: Pernille Jensen gjennomførte litt av et stunt da Sinnataggen var borte for konservering i april i år. Video: Crissy. Reporter: Agusta Magnusdottir. Vis mer

- Vi vil virkelig at studentene skal se på seg selv som om de er på en arbeidsplass, og det er akkurat her vi ikke ser på disse toppene som et anstendig antrekk, sier Bjarne Kyneb til den danske avisa.

Beslutningen ble tatt uten å bli drøftet med foreldrene, noe som er uvanlig sier rektoren.

- Vi har gjort det på en annen måte denne gangen, og det er klart at jeg har fått med meg reaksjonene som har kommet. Derfor vil jeg også følge dette opp snart som mulig, hvor vi selvfølgelig skal diskutere det med foreldre og styret, sier Bjarne Kyneb som ikke vil svare Ekstra Bladet på om vedtaket kan bli bli omgjort.

Kjendiser reagerer

Etter forbudet ble kjent har flere kjente danske personer tatt til sosiale medier for å vise sin støtte til elevene ved skolen.

Blant dem er TV-programlederne Sofie Linde og Joakim Ingversen. På Lindes Instagram er det er bilde av de to og deres bare mager.

- Det er bare en mage. Og uansett er det ikke jentenes ansvar at deres skoleleder og guttene i klassen ikke kan konsentrere seg når de ser en navle, står det i innlegget.

Bildet ble publisert på onsdag, og har nå over 200 000 «likes».

Også kjendiskokken Umut Sakarya viser magen på Instagram, og skriver #detbaremaver (det er bare mager) under bildet.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 06.03.2012 Flere reagerte negativt på denne supersexye reklamen fra Agent Provocateur med Kylie Minogue. Vis mer

Til tross for kritikken står skolesjef Bjarne Kyneb fast. Han mener det er viktig at studentene hans er klar over hvilke signaler antrekket deres sender.

- Du må være klar over at med klærne du tar på, sender du noen signaler til andre, og at alle signaler ikke er riktige i alle sammenhenger, har Bjarne Kyneb i etterkant uttalt til DR.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer