Skole i Bergen delt inn i to soner for å hindre vold

Jenter får ikke lov til å være i nærheten av hverandre eller bruke mobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lynghaug skole i Fyllingsdalen i Hordaland er delt inn i to soner for å hindre mobbing og vold mellom elevene.

«Skolens uteområde og korridorer deles i to deler, øst og vest, der elev a og b kan bevege seg i det vestre området, og elev c i det østre området. Elevene skal ikke bevege seg inn i det andre området eller inn i kantinen uten følge fra voksen», heter det i et vedtak fra rektor Frode Nilsen, skriver Bergens Tidende.

Bakgrunnen for vedtaket skal være langvarig mobbing og to voldsepisoder på skolen. Rektor mener det er nødvendig å opprette soner for å hindre tre involverte jenter i å møte hverandre.

Konflikten mellom de tre jentene skal ha pågått over lang tid, ifølge rektoren.

- Vi har hatt jevnlig kontakt over lang tid med de foresatte og mange møter med jentene, og jobbet for å få dem til å fungere i fellesskap. Begge parter har uttrykt at det ikke har fungert, sier Nilsen.

Ifølge vedtaket er de tre jentene videre blitt nektet å bruke mobiltelefon på skolen. Bakgrunnen er at mobiltelefoner skal ha vært hyppig brukt til trakassering.

Nilsen opplyser at det ikke har vært konfrontasjoner etter at skolen ble delt inn i soner. Det er ikke bestemt hvor lenge skolen skal være delt. på denne måten for de tre jentene.

Nilsen sier han har rådført seg med kommunen om saken. Politiet har på sin side satt i gang etterforskning, men politibetjent Frode Misje, ansvarlig for forebyggende arbeid ved Bergen vest politistasjon, vil ikke kommentere hva politiet konkret gjør i denne saken.

(NTB)